Home

Съоснователят на MakerDAO открит мъртъв – предполага се убийство

01.11.2022 13:04 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на MakerDAO открит мъртъв – предполага се убийство

Съоснователят на MakerDAO Николай Аркади Мушегиан е открит мъртъв в Пуерто Рико, съобщават множество източници, които се позовават на доклад на местното полицейско управление.

29-годишният разработчик на криптовалути е починал рано в петък, след като е бил повлечен от морските течения на плажа в Кондадо. Но някои от туитовете му преди инцидента подсказват, че за смъртта му може да предполага нещо повече, отколкото обществото знае.

Съоснователят на MakerDAO умира след подозрителни туитове

Мистериозната смърт на Мушегиан идва ден след като той публикува туит за секс трафик и изнудване, извършвани от ЦРУ, Мосад и педофилски елити от Пуерто Рико и Карибските острови. “Те ще ме натопят с лаптоп, подхвърлен от бившата ми годеница, която беше шпионин. Ще ме измъчват до смърт”, се казва в Twitter профила на Мушегиан.

Мушегиан няколко пъти пише в Twitter за смъртни заплахи и сложни опити от страна на така нареченото ЦРУ и гореспоменатите организации с цел да го натопят. Макар да не е ясно каква връзка е имал разработчикът на криптовалути с въпросните органи, в туит, споделен от личния му профил, се казва, че той – Мушегиан – “е заплаха за централния банков картел”.

Нека се знае, че ако по някакъв начин съм натопен или застрелян, това не е станало чрез изискани действия, а от чистата упоритост на хора с безкрайно много време и пари за губене“, пише Мушегиан в Twitter през август.

Мучгиан не е толкова популярен, но има значим принос към криптовалутите

Въпреки че за Мушегиан не се знае много, особено в криптовалутната общност, публичните атестации и личният му уебсайт показват, че той е допринесъл изключително много за няколко блокчейн проекта, някои от които все още са активни и вече са мейнстрийм, включително MakerDAO и BitShares.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Hodlnaut замесени в масивна счетоводна измама?


Преди шест години Мушегиан също така е помогнал за предотвратяването на катастрофална атака, която можеше да разруши протокола MakerDAO по подобен начин, по който беше експлоатиран “The DAO”, което доведе до хард форк на Етериум.

Уебсайтът показва също, че разработчикът на криптовалути има около седем текущи проекта, които вероятно сега са спрени на фона на неговата смърт. Някои от проектите включват Manaflow, описан като “алтернатива на шардинг”, и Rico, “форк на DAI с оригинален дизайн за регулатор на честотата на транзакциите и калкулатор на референтни цени”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Хакерът, който атакува WazirX, продаде 5 милиона от този токен

Неотдавнашен пробив в сигурността на WazirX доведе до кражба на целия резерв от PUSH токени, държани на борсата.

22.07.2024 21:00 1мин. четене

Gemini и IRA Financial уреждат съдебен спор за кибератака през 2022 г.

Съобщава се, че Gemini, известна крипто борса, и IRA Financial Trust, платформа за самостоятелно управлявани пенсионни сметки, са уредили правен спор, свързан с кибератака през 2022 г.

22.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.