НАЧАЛО Крипто Крими

Hodlnaut замесени в масивна счетоводна измама?

октомври 31, 2022 15:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Hodlnaut замесени в масивна счетоводна измама?

Според доклада на сингапурски съд, фалиралият криптозаемодател Hodlnaut е скрил някои документи от назначените от съда временни съдебни управители (ВСУ).

Водейки се по информацията ВСУ от EY Corporate Advisors са подали доклад, в който се иска от Върховния съд на Сингапур да задължи Джу Джунтао и Саймън Лий (основателите на Hodlnaut) да представят скритите документи.

В доклада се казва:

ВСУ са срещнали значителни трудности при съставянето на точна и пълна картина на финансовото състояние на дружеството. Наред с други причини, счетоводната и финансовата документация на дружеството не е била поддържана правилно преди назначаването на временни съдебни управители.

Временните съдебни управители обвиняват основателите на компанията и някои служители, които останаха неназовани, в липса на сътрудничество. Те са възпрепятствали съдебните ръководители от получаване на достъп и контрол на няколко жизненоважни документа и записи.

Според тях над 1,000 файла са били изтрити от работното пространство на Google след назначаването на ВСУ. Документите биха помогнали на съдебните ръководители да разберат по-добре финансовото състояние на крипто заемодателя Hodlnaut.

Назначените от съда управители все още не са получили точна информация за DeFi позициите на компанията. Тези позиции съставляват по-голямата част от крипто активите на Hodlnaut и се намират на няколко платформи като Aave, Curve, Compound и Convex.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, злато и сребро преди обрата, предупреди Робърт Кийосаки


Активите на Hodlnaut на централизирани борси възлизат на едва $25.7 милиона от приблизително $104 милиона, с които разполага компанията.

Преди около седмица съоснователят на Hodlnaut – Саймън Лий подаде писмено изявление срещу ВСУ, в което ги обвинява в липса на интегритет. Според Лий съдебните ръководители са уволнили бившия адвокат на компанията въпреки уверенията, че ще бъде нает. Според Лий е възможно да има случай на конфликт на интереси при новото наемане.

При положение, че ВСУ нямат достъп до цялата информация, те не могат да решат дали компанията може да продължи или да бъде закрита. Закриването обаче изглежда по-вероятно като се има предвид, че са останали само трима служители от общо 38.

В доклада се намеква и за възможността за повдигане на наказателни обвинения срещу Лий поради факта, че директорите са казали на някои от служителите си да изтеглят средствата си преди да обявят, че спират тегленията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.