НАЧАЛО Крипто Крими

Съоснователят на FTX го грозят 50 години затвор

октомври 7, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на FTX го грозят 50 години затвор

Гари Уанг, бивш главен технически директор и съосновател на FTX, свидетелства срещу своя съосновател Сам Банкман-Фрийд на 6 октомври.

Уанг разкри, че се е признал за виновен от декември 2022 г., което потенциално може да доведе до присъда от 50 години затвор. Той продължава да се надява на снизходителност поради сътрудничеството си с прокурорите, улеснено от предстоящото писмо от 5К.

Този документ, основан на продължаващо сътрудничество, може да подобри шансовете му за по-лека присъда.

Показанията на Уанг бяха съсредоточени върху срива на FTX, като се започне със събитията, довели до нейния фалит през ноември 2022 г. Той обясни засиленото изтегляне на средства, което направи FTX неспособна да ги посрещне, след като прехвърля милиарди на Alameda Research

Сред важните разкрития са невярно представеният застрахователен фонд на уебсайта на FTX и експлойтът от 2021 г. в системата за марджин на FTX. Това доведе до закриване на позиция на стойност стотици милиони, като Банкман-Фрийд нареди загубата да бъде поета от Alameda Research.

Уанг наблегна на извънредната възможност на FTX да дава неограничени заеми на Alameda, поддържайки неограничен отрицателен баланс. Той твърди, че тези заети пари по право принадлежат на клиентите и са използвани без тяхното съгласие.

Кръстосаният разпит разкри допълнителни подробности. Уанг обясни, че разрешението за отрицателен баланс е позволило на Alameda да извършва конвертиране на стабилни монети за клиентите, като гарантира, че търговските дейности остават незасегнати.

Тези подробности могат да изиграят решаваща роля в защитата на Банкман-Фрийд, който твърди, че специалните привилегии на Alameda са били жизненоважни за оперативната устойчивост на FTX.

Показанията на Уанг бяха кратки, с продължителност по-малко от час, но се очаква защитата да го призове. Докладите сочат, че бившият главен изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън и съоснователят на BlockFi Зак Принс ще дадат показания през следващата седмица.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.