НАЧАЛО Други

Съдът в Норвегия опроверга твърденията на Крейг Райт, че е Сатоши Накамото

октомври 22, 2022 19:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът в Норвегия опроверга твърденията на Крейг Райт, че е Сатоши Накамото

Подвизаващият се като "Hodlonaut" в Туитър -  Магнус Гранат, спечели съдебно дело в Норвегия срещу Крейг Райт.

Райт отдавна твърди, че той е създателят на Биткойн (BTC) – Сатоши Накамото, но Гранат и много други хора публично оспорват твърденията му.

За победата се разбра от Hodlonaut, който публикува в туит, че е спечелил делото. Не отдавна през 2019 самия Райт подаде серия от съдебни дела за клевета срещу Гранат и други хора. 

От своят страна, Hodlonaut заведе делото в Норвегия в опит да докаже, че многобройните туитове, които е публикувал за Райт, всъщност не са били клеветнически. С тази постъпка, също така той цели да изпревари висящо дело за клевета във Великобритания.

Андрю Росоу -професор по право и адвокат, който е запознат с делото каза следното:

В момента не ни е известно никакво доказателство, което да потвърждава твърденията на Райт, което отваря вратата за такива критики, каквито видяхме тук от Гранат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Axie Infinity (AXS) продължава да бележи нови дъна


През 2019 г. главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао също направи коментар в подкрепа на Hodlonaut, казвайки, че Крейг Райт не е Сатоши. 

Изглежда, че Магнус Гранат има много поддръжници. Съществува уебсайт, наречен DefendingBTC, който препраща към страница за дарения, в която се посочва, че близо 2,700 лица са дарили над 71 биткойна и $74, 000 за разходите му около делата.

Неотдавна Райт спечели дело във Великобритания срещу подкастъра Питър Маккормак и е поискал обезщетение, но му е била отсъдена само една английска лира. Това отчасти се е случило, защото Райт е представил умишлено неверни доказателства по делото, според съдът.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Проблемите на Binance се задълбочават – SEC завежда дело срещу крипто борсата

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) подаде иск срещу Binance, най-голямата крипто борса в света и нейния главен изпълнителен директор и основател Чанпен Джао.

юни 6, 2023 14:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.