НАЧАЛО Други

Съдът в Норвегия опроверга твърденията на Крейг Райт, че е Сатоши Накамото

октомври 22, 2022 19:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът в Норвегия опроверга твърденията на Крейг Райт, че е Сатоши Накамото

Подвизаващият се като "Hodlonaut" в Туитър -  Магнус Гранат, спечели съдебно дело в Норвегия срещу Крейг Райт.

Райт отдавна твърди, че той е създателят на Биткойн (BTC) – Сатоши Накамото, но Гранат и много други хора публично оспорват твърденията му.

За победата се разбра от Hodlonaut, който публикува в туит, че е спечелил делото. Не отдавна през 2019 самия Райт подаде серия от съдебни дела за клевета срещу Гранат и други хора. 

От своят страна, Hodlonaut заведе делото в Норвегия в опит да докаже, че многобройните туитове, които е публикувал за Райт, всъщност не са били клеветнически. С тази постъпка, също така той цели да изпревари висящо дело за клевета във Великобритания.

Андрю Росоу -професор по право и адвокат, който е запознат с делото каза следното:

В момента не ни е известно никакво доказателство, което да потвърждава твърденията на Райт, което отваря вратата за такива критики, каквито видяхме тук от Гранат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Axie Infinity (AXS) продължава да бележи нови дъна


През 2019 г. главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао също направи коментар в подкрепа на Hodlonaut, казвайки, че Крейг Райт не е Сатоши. 

Изглежда, че Магнус Гранат има много поддръжници. Съществува уебсайт, наречен DefendingBTC, който препраща към страница за дарения, в която се посочва, че близо 2,700 лица са дарили над 71 биткойна и $74, 000 за разходите му около делата.

Неотдавна Райт спечели дело във Великобритания срещу подкастъра Питър Маккормак и е поискал обезщетение, но му е била отсъдена само една английска лира. Това отчасти се е случило, защото Райт е представил умишлено неверни доказателства по делото, според съдът.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене