НАЧАЛО Други

Съдът в Норвегия опроверга твърденията на Крейг Райт, че е Сатоши Накамото

22.10.2022 19:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът в Норвегия опроверга твърденията на Крейг Райт, че е Сатоши Накамото

Подвизаващият се като "Hodlonaut" в Туитър -  Магнус Гранат, спечели съдебно дело в Норвегия срещу Крейг Райт.

Райт отдавна твърди, че той е създателят на Биткойн (BTC) – Сатоши Накамото, но Гранат и много други хора публично оспорват твърденията му.

За победата се разбра от Hodlonaut, който публикува в туит, че е спечелил делото. Не отдавна през 2019 самия Райт подаде серия от съдебни дела за клевета срещу Гранат и други хора. 

От своят страна, Hodlonaut заведе делото в Норвегия в опит да докаже, че многобройните туитове, които е публикувал за Райт, всъщност не са били клеветнически. С тази постъпка, също така той цели да изпревари висящо дело за клевета във Великобритания.

Андрю Росоу -професор по право и адвокат, който е запознат с делото каза следното:

В момента не ни е известно никакво доказателство, което да потвърждава твърденията на Райт, което отваря вратата за такива критики, каквито видяхме тук от Гранат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Axie Infinity (AXS) продължава да бележи нови дъна


През 2019 г. главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао също направи коментар в подкрепа на Hodlonaut, казвайки, че Крейг Райт не е Сатоши. 

Изглежда, че Магнус Гранат има много поддръжници. Съществува уебсайт, наречен DefendingBTC, който препраща към страница за дарения, в която се посочва, че близо 2,700 лица са дарили над 71 биткойна и $74, 000 за разходите му около делата.

Неотдавна Райт спечели дело във Великобритания срещу подкастъра Питър Маккормак и е поискал обезщетение, но му е била отсъдена само една английска лира. Това отчасти се е случило, защото Райт е представил умишлено неверни доказателства по делото, според съдът.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.