НАЧАЛО Други

Съдът прекратява делото срещу Майкъл Сейлър и MicroStrategy

март 6, 2023 12:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът прекратява делото срещу Майкъл Сейлър и MicroStrategy

Ново подаване на документи в SEC на САЩ разкри, че съдът се е произнесъл в полза на Майкъл Сейлър по гражданско дело срещу него.

От документите на SEC става ясно, че през август миналата година Главната прокуратура на окръг Колумбия е подала гражданска жалба срещу Сейлър, обвинявайки го в нарушаване на Закона за фалшивите искове и неплащане на данъци върху доходите на физическите лица в размер на над $25 милиона.

В жалбата като ответник е посочена и MicroStrategy, като се твърди, че най-големият корпоративен притежател на Биткойн е влязъл в заговор със Сейлър, за да му помогне да избегне плащането на данъци. Документацията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси обаче сочи, че с решение от 28 февруари съдът е отхвърлил обвинението, че както компанията, така и Майкъл Сейлър са нарушили Закона за фалшивите искове.

Съдът се произнесе по молбата на ответника за отхвърляне на жалбата, като отхвърли единствения иск срещу MicroStrategy, в който се твърди, че Сайлър и компанията са заговорничили да нарушат Закона за фалшивите искове, и иска срещу предприемача, в който се твърди, че той е нарушил Закона. Въпреки това обвинението, в което Сейлър е обвинен в извършване на данъчна измама, остава в сила.

Съдът не отхвърля исковете срещу бившия глава на MicroStrategy, в които се твърди, че той не е платил дължимите данъци върху доходите на физическите лица, лихви и глоби. Окончателният изход на това дело понастоящем не може да бъде определен. Конференцията за определяне на статута по делото е насрочена за 10 март 2023 г.

Междувременно решението се разглежда като победа за Сейлър, който е гласовит привърженик на Биткойн и използва MicroStrategy, за да инвестира в криптовалутата. Той стана популярен за своя подход при инвестирането в Биткойн и се е превърнал в значима фигура в света на криптовалутите. Очаква се успехът му в съдебното дело да помогне още повече на репутацията му.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Анализатор споделя предупреждение за алткойна


Делото подчертава предизвикателствата, пред които са изправени регулаторните органи в опитите си да бъдат в крак с бързо променящия се свят на криптовалутите. При постоянно появяващите се нови технологии и бизнес модели за регулаторните органи може да е трудно да бъдат в крак с тях и да гарантират, че физическите лица и дружествата работят в рамките на закона.

Очаква се решението да има и по-широки последици за индустрията на криптовалутите като цяло. Тъй като все повече дружества и физически лица инвестират в Биткойн и други криптовалути, нараства загрижеността за това как тези активи ще бъдат облагани и регулирани. Изходът от делото на Сейлър може да помогне за оформянето на регулаторния пейзаж за години напред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки след себе си и други известни европейски банки и породи опасения за потенциална криза в банковия сектор.

март 25, 2023 7:00 2 мин. четене