НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

ноември 24, 2022 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

Група инвеститори, които твърдят, че криптозаемодателят им е попречил да изтеглят криптовалути на стойност над $126 милиона, завеждат дело във Върховния съд в Лондон.

Братята Джейсън и Оуен Мортън и братовчеда им Шейн Мортън твърдят, че Nexo е замразила сметките им, след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

Според тях те са били принудени да продадат обратно на фирмата токена на платформата Nexo на стойност милиони на занижена цена, със заплахата, че ще им бъде блокирано изтеглянето на криптовалутите.

В отговор Nexo описа правния иск като “опортюнистичен”, тъй като е предявен през октомври тази година, въпреки че събитията са се случили в периода от 2020 г. до март 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Спадът ще продължи, твърдят индустриални лидери


Адвокатите, представляващи групата инвеститори не са споделяли коментар за момента.

“Всички транзакции, включително продажбата на техните Nexo токени, бяха извършени добросъвестно, бяха документирани и бяха приети като окончателни от ищците при изпълнението”, заявиха от Nexo.

След като са реализирали значителни печалби от търговията с техните Nexo токени, ищците са изтеглили всичките си активи от платформата Nexo.

Изявлението на Nexo не успява да адресира естеството на обвиненията, а просто посочва, че в крайна сметка ищците са успели да изтеглят собствените си средства.

Делото изглежда продължава и тепърва ще бъде установено дали предполагаемите заплахи са били отправени и дали тримата инвеститори са били принудени да извършат неизгодната за тях транзакция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.