НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

24.11.2022 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

Група инвеститори, които твърдят, че криптозаемодателят им е попречил да изтеглят криптовалути на стойност над $126 милиона, завеждат дело във Върховния съд в Лондон.

Братята Джейсън и Оуен Мортън и братовчеда им Шейн Мортън твърдят, че Nexo е замразила сметките им, след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

Според тях те са били принудени да продадат обратно на фирмата токена на платформата Nexo на стойност милиони на занижена цена, със заплахата, че ще им бъде блокирано изтеглянето на криптовалутите.

В отговор Nexo описа правния иск като “опортюнистичен”, тъй като е предявен през октомври тази година, въпреки че събитията са се случили в периода от 2020 г. до март 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Спадът ще продължи, твърдят индустриални лидери


Адвокатите, представляващи групата инвеститори не са споделяли коментар за момента.

“Всички транзакции, включително продажбата на техните Nexo токени, бяха извършени добросъвестно, бяха документирани и бяха приети като окончателни от ищците при изпълнението”, заявиха от Nexo.

След като са реализирали значителни печалби от търговията с техните Nexo токени, ищците са изтеглили всичките си активи от платформата Nexo.

Изявлението на Nexo не успява да адресира естеството на обвиненията, а просто посочва, че в крайна сметка ищците са успели да изтеглят собствените си средства.

Делото изглежда продължава и тепърва ще бъде установено дали предполагаемите заплахи са били отправени и дали тримата инвеститори са били принудени да извършат неизгодната за тях транзакция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.