НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

Група инвеститори, които твърдят, че криптозаемодателят им е попречил да изтеглят криптовалути на стойност над $126 милиона, завеждат дело във Върховния съд в Лондон.

Братята Джейсън и Оуен Мортън и братовчеда им Шейн Мортън твърдят, че Nexo е замразила сметките им, след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

Според тях те са били принудени да продадат обратно на фирмата токена на платформата Nexo на стойност милиони на занижена цена, със заплахата, че ще им бъде блокирано изтеглянето на криптовалутите.

В отговор Nexo описа правния иск като „опортюнистичен“, тъй като е предявен през октомври тази година, въпреки че събитията са се случили в периода от 2020 г. до март 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Спадът ще продължи, твърдят индустриални лидери


Адвокатите, представляващи групата инвеститори не са споделяли коментар за момента.

„Всички транзакции, включително продажбата на техните Nexo токени, бяха извършени добросъвестно, бяха документирани и бяха приети като окончателни от ищците при изпълнението“, заявиха от Nexo.

След като са реализирали значителни печалби от търговията с техните Nexo токени, ищците са изтеглили всичките си активи от платформата Nexo.

Изявлението на Nexo не успява да адресира естеството на обвиненията, а просто посочва, че в крайна сметка ищците са успели да изтеглят собствените си средства.

Делото изглежда продължава и тепърва ще бъде установено дали предполагаемите заплахи са били отправени и дали тримата инвеститори са били принудени да извършат неизгодната за тях транзакция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене