Home

Съдят Кийт Гил (Roaring Kitty) за измама с ценни книжа

01.07.2024 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят Кийт Гил (Roaring Kitty) за измама с ценни книжа

Кийт Гил, известен също като “Roaring Kitty”, е изправен пред обвинения за измама с ценни книжа в колективен иск, свързан с GameStop. 

Твърди се, че негови публикации в социалните медии са предизвикали колебания в цените на акциите на GameStop от май до юни.

Искът е подаден на 28 юни в Източния район на Ню Йорк и е съсредоточен върху Гил, който придоби известност с ролята си в шорт скуиза при акциите на GameStop през 2021 г.

През май Гил възобнови публикуването на мемета в своя акаунт в X (Twitter) за пръв път от три години насам. В иска се предполага, че това показва подновения му интерес към акциите на GameStop.

В началото на юни Гил разкри в Reddit, че е придобил значителен дял в GameStop, равняващ се на 5 милиона акции и 120,000 кол-опции с цена на изпълнение $20. Това съобщение доведе до скок на акциите с над 70% в предборсовата търговия на 3 юни. На 13 юни той разкри допълнителна покупка на 4 милиона акции на GME на стойност $262 милиона.

Съдебните документи гласят, че Roaring Kitty е извършил измама с ценни книжа, като не е оповестил по подходящ начин покупката и продажбата на кол-опции на GameStop, което според твърденията е заблудило неговите последователи и е довело до загуби за някои инвеститори.

Представляван от адвокатска кантора “Pomerantz“, ищецът Мартин Радев заяви, че е пострадал от предполагаемата “pump и dump” схема, след като е закупил общо 25 акции на GME, както и три кол опции от средата на май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.