Home

Ето къде ще отиде богатството на Уорън Бъфет след смърта му

30.06.2024 19:45 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето къде ще отиде богатството на Уорън Бъфет след смърта му

Уорън Бъфет планира да превърне филантропията в свое финално завещание.

Милиардерът, главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, възнамерява да разпредели по-голямата част от състоянието си в нов благотворителен фонд, управляван от трите му деца, както разкри пред The Wall Street Journal.

Понастоящем Бъфет притежава акции на Berkshire на стойност близо $130 милиарда. Той изрази увереност в ценностите и способностите на децата си, заявявайки:

Чувствам се много, много добре по отношение на моралните ценности на трите си деца и имам 100% доверие в това как те ще движат нещата.

След смъртта на Бъфет неговите деца – Сюзи, Хауи и Питър Бъфет – ще отговарят за единодушното определяне на най-добрите филантропски приложения на голямото богатство на баща им. Всяко от тях вече ръководи свои собствени фондации.

Сюзи Бъфет оглавява фондация “Шерууд“, която се фокусира върху образованието и социалната справедливост, и фондация “Сюзан Томпсън Бъфет“, посветена на репродуктивните права. Хауи Бъфет ръководи фондация “Хауърд Г. Бъфет“, която се занимава с продоволствената сигурност и смекчаването на последиците от конфликти и трафик на хора. Питър Бъфет, заедно със съпругата си, управлява фондация “NoVo“, която подкрепя различни проекти, включително такива, свързани с местните общности.

Бъфет отбеляза с чувство за хумор:

Обичам да твърдя, че мога да мисля извън кутията, но не съм сигурен дали мога да го правя, когато кутията е на 2 метра под земята, и да върша по-добра работа от трима души, които са на повърхността и на които имам пълно доверие. 

От 2006 г. 93-годишният милиардер прави вноски във фондациите на децата си, както и в тръста на фондацията “Бил и Мелинда Гейтс”. Тази практика ще продължи до смъртта му, въпреки че след това даренията за фондация “Гейтс” ще бъдат преустановени. “Фондация “Гейтс” няма да получи пари след моята смърт”, заяви Бъфет пред WSJ. До 2021 г. той изпълняваше длъжността попечител на Фондация Гейтс.

През последните 18 години Бъфет е дарявал всяка година 5% от останалите си акции в Berkshire.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.