НАЧАЛО Други

Съдебните дела ще завалят ако SEC не одобри предложение за Биткойн ETF според JPMorgan

октомври 27, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдебните дела ще завалят ако SEC не одобри предложение за Биткойн ETF според JPMorgan

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да бъде изправена пред правни предизвикателства, ако отхвърли заявленията за борсово търгуван фонд за Биткойн (ETF), предупредиха от JPMorgan.

В неотдавнашен доклад анализаторите на JPMorgan, ръководени от Николаос Панигирцоглу, отбелязаха, че подобни откази могат да доведат до съдебни дела срещу SEC, което потенциално би усложнило работата на агенцията.

Въпреки че вероятността за отхвърляне е малка, Панигирцоглу я отрази като възможност, заявявайки, че SEC вероятно ще иска да избегне нова съдебна битка по повод одобрението на спот Биткойн ETF.

Забележително е, че SEC наскоро загуби дело срещу Grayscale Investments, което доведе до съдебно решение в полза на мениджъра на крипто активи. Това решение принуждава SEC да преоцени заявлението на Grayscale за трансформиране на Биткойн тръста на компанията в спот BTC ETF.

JPMorgan очаква, че през следващите месеци може да бъдат издадени множество одобрения за спот Биткойн ETF. Анализаторите изтъкнаха напредъка, постигнат от управителите на активи в техническата подготовка и изменените заявления, като адресират опасенията за манипулиране на пазара и смесване на клиентски средства със SEC.

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн, с близо 20% през последната седмица, се дължи на нарастващия оптимизъм около одобрението на спот биткойн ETF и други фактори. Анализаторите на JPMorgan предполагат, че този скок в представянето се дължи предимно на институционално търсене, а не на интерес от страна на дребните търговци, за разлика от предходните тримесечия.

Те отбелязаха увеличение на използването на CME Биткойн фючърси от институционални инвеститори, което показва забележителна промяна.

Освен това се наблюдава значителен приток на Биткойн в по-големи портфейли, което подчертава засиления интерес от страна на институционалните инвеститори, смятат анализаторите на JPMorgan.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.