НАЧАЛО Крипто Крими

Съдебният процес за измама срещу Сам Банкман-Фрийд и FTX може да бъде отложен

септември 1, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдебният процес за измама срещу Сам Банкман-Фрийд и FTX може да бъде отложен

Дългоочакваният съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, опозореният основател на FTX, може да се забави поради опасения, изразени от правния му екип, за недостатъчно време за преглед на доказателствата.

Според неотдавнашен доклад на Reuters съдия Люис Каплан обмисля петмесечно отлагане на процеса, като евентуално ще го обедини с предварително насрочено дело, свързано с обвиненията на Банкман-Фрийд в подправяне на документи на Бахамите.

Адвокатите на Банкман-Фрийд твърдят, че властите не са предоставили на клиента им необходимите хард дискове, съдържащи милиони страници с важни доказателства, за да бъдат разгледани обстойно. Съдия Каплан посочи, че ако подсъдимият наистина смята, че отлагането е необходимо, той може да отправи такова искане.

Въпреки това докладът показва, че е малко вероятно Каплан да отложи процеса единствено въз основа на обема на доказателствата. За да оправдае отлагането, защитата ще трябва да докаже истинска и неочаквана нужда от повече време.

Освен това Каплан изтъкна, че няма доказателства, които да сочат за неправомерно поведение на прокуратурата, тъй като значителна част от доказателствата произхождат от личния профил на Банкман-Фрийд в Google, до който той е имал достъп преди да бъде отменено освобождаването му под гаранция.

Преди това юридическият екип на Банкман-Фрийд поиска неограничено право на свиждане в затвора, а по-късно отправи запитване за временното му освобождаване преди процеса. По-рано през месеца гаранцията на Банкман-Фрийд беше отменена след обвинения в манипулиране на свидетели. Ако делото бъде обединено с другото дело, датата на процеса ще се измести от 3 октомври 2023 г. на 11 март 2024 г., както се посочва в доклада.

Срещу Банкман-Фрийд са повдигнати обвинения в измама на инвеститори и неправилно управление на милиарди долари клиентски средства, свързани с фалита на борсата за криптовалути FTX през 2022 г. Ако бъде осъден, той потенциално може да бъде изправен пред десетилетия затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.