НАЧАЛО Други

Наглостта на Сам Банкман-Фрийд няма граници – иска да го пускат от затвора през седмицата

август 20, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Наглостта на Сам Банкман-Фрийд няма граници – иска да го пускат от затвора през седмицата

Съоснователят на FTX Сам Банкман-Фрийд, който в момента е изправен пред съдебни проблеми, е изразил желание да му бъде разрешено да напуска затвора през делничните дни, за да работи в тясно сътрудничество с юридическия си екип по стратегията си за защита.

Искането, изложено в писмо от адвокатите на Банкман-Фрийд от 18 юли, подчертава трудностите, които той среща при цялостното разглеждане на обширните материали по делото, докато е задържан в Metropolitan Detention Center в Бруклин.

Правните представители на младият предприемач поискаха от съда да му разреши да прекарва делничните дни във федералния съд, намиращ се в Манхатън, където да може да си сътрудничи пряко с правния си екип и да се подготви пълноценно за предстоящия съдебен процес, насрочен за октомври.

В писмото се иска също така разрешение SBF да използва компютър с достъп до интернет в сградата на съда, като се твърди, че това е от решаващо значение за ефективната подготовка на защитата му в кратки срокове.

Адвокатите подчертаха спешността на искането си поради значителния обем на материалите за разкриване и близостта на датата на съдебния процес. Те изтъкнаха, че времето е от съществено значение и вече не разполагат с лукса да си позволят продължителен период за преглед и подготовка.

Преди това правният екип на Фрийд изрази загриженост относно липсата на интернет съоръжения в центъра, където е задържан. Тогава прокурорите предложиха да му предоставят документите по делото на твърди дискове за преглед в рамките на центъра за задържане.

Освен това е имало обсъждания за евентуално преместване на младежът в друго място за задържане с достъп до интернет, въпреки че това предложение е било посрещнато с несъгласие от страна на служителите на затвора.

Едновременно с това екипът на обвинението е повдигнал въпроси, свързани със забавянето на Банкман-Фрийд при предоставянето на съответните документи, които се отнасят до планираната от него стратегия за защита. Младежът посочи, че правният му съветник е ръководил действията му и че планира да разчита на това като част от стратегията си за защита.

Според информацията федералните прокурори са настояли младежът да разкрие източника на съветите, които са ръководили действията му и са заявили, че ако не го направи, това може да доведе до изключване на предполагаемата му защита по време на процеса.

Банкман-Фрийд трябва да бъде изправен пред съда през октомври по обвинения в измама и свързани с нея престъпления. Очаква се до март следващата година той да бъде подложен и на друг наказателен процес. Въпреки обвиненията срещу него младежът не се признава за виновен по всички обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.