НАЧАЛО Други

Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

септември 14, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

В нов доклад на DappRadar се отбелязва сериозен обем на инвестиции в проекти за блокчейн игри и метавселени през август.

Според фирмата за събиране и анализ на данни, проектите за Web3 игри и метавселени са събрали инвестиции в размер на $748 милиона от август насам въпреки общия спад в крипто пространството.

Сред големите инвестиции през миналия месец е набраната сума от $200 милиона от иконата на мобилните игри Гейбриъл Лейдън за Limit Break – фирма, фокусирана върху блокчейн игри. Temasek, глобална инвестиционна компания, собственост на Сингапур, инвестира $100 милиона в Animoca Brands, компания за рисков капитал и издател на Web3 игри.

Според доклада общата сума, инвестирана в блокчейн игри за тази година, се очаква да възлезе на $10.2 милиарда. Миналата година тя е била $4 милиарда.

DappRadar споделя,

Размерът на инвестициите показва, че въпреки трудните и несигурни условия на пазарите на дигитални активи, големите инвестиционни структури остават оптимистично настроени към индустрията на GameFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг


Според аналитичната фирма проектите за игри и метавселени получават около една трета от инвестициите в GameFi индустрията. Останалата част се насочва предимно към инфраструктурни и инвестиционни дружества.

DappRadar завършва доклада, като казва, че пространството на блокчейн гейминга все още е в начален етап на развитие с огромен потенциал за растеж.

Въпреки че все още има няколко области за подобрение, секторът непрекъснато се развива и изобретява. Бъдещето на GameFi изглежда светло и е на път да се превърне в [нужната крачка] към Web3.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене