НАЧАЛО Други

Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

септември 14, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

В нов доклад на DappRadar се отбелязва сериозен обем на инвестиции в проекти за блокчейн игри и метавселени през август.

Според фирмата за събиране и анализ на данни, проектите за Web3 игри и метавселени са събрали инвестиции в размер на $748 милиона от август насам въпреки общия спад в крипто пространството.

Сред големите инвестиции през миналия месец е набраната сума от $200 милиона от иконата на мобилните игри Гейбриъл Лейдън за Limit Break – фирма, фокусирана върху блокчейн игри. Temasek, глобална инвестиционна компания, собственост на Сингапур, инвестира $100 милиона в Animoca Brands, компания за рисков капитал и издател на Web3 игри.

Според доклада общата сума, инвестирана в блокчейн игри за тази година, се очаква да възлезе на $10.2 милиарда. Миналата година тя е била $4 милиарда.

DappRadar споделя,

Размерът на инвестициите показва, че въпреки трудните и несигурни условия на пазарите на дигитални активи, големите инвестиционни структури остават оптимистично настроени към индустрията на GameFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг


Според аналитичната фирма проектите за игри и метавселени получават около една трета от инвестициите в GameFi индустрията. Останалата част се насочва предимно към инфраструктурни и инвестиционни дружества.

DappRadar завършва доклада, като казва, че пространството на блокчейн гейминга все още е в начален етап на развитие с огромен потенциал за растеж.

Въпреки че все още има няколко области за подобрение, секторът непрекъснато се развива и изобретява. Бъдещето на GameFi изглежда светло и е на път да се превърне в [нужната крачка] към Web3.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.