НАЧАЛО Други

Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

септември 14, 2022 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

В нов доклад на DappRadar се отбелязва сериозен обем на инвестиции в проекти за блокчейн игри и метавселени през август.

Според фирмата за събиране и анализ на данни, проектите за Web3 игри и метавселени са събрали инвестиции в размер на $748 милиона от август насам въпреки общия спад в крипто пространството.

Сред големите инвестиции през миналия месец е набраната сума от $200 милиона от иконата на мобилните игри Гейбриъл Лейдън за Limit Break – фирма, фокусирана върху блокчейн игри. Temasek, глобална инвестиционна компания, собственост на Сингапур, инвестира $100 милиона в Animoca Brands, компания за рисков капитал и издател на Web3 игри.

Според доклада общата сума, инвестирана в блокчейн игри за тази година, се очаква да възлезе на $10.2 милиарда. Миналата година тя е била $4 милиарда.

DappRadar споделя,

Размерът на инвестициите показва, че въпреки трудните и несигурни условия на пазарите на дигитални активи, големите инвестиционни структури остават оптимистично настроени към индустрията на GameFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг


Според аналитичната фирма проектите за игри и метавселени получават около една трета от инвестициите в GameFi индустрията. Останалата част се насочва предимно към инфраструктурни и инвестиционни дружества.

DappRadar завършва доклада, като казва, че пространството на блокчейн гейминга все още е в начален етап на развитие с огромен потенциал за растеж.

Въпреки че все още има няколко области за подобрение, секторът непрекъснато се развива и изобретява. Бъдещето на GameFi изглежда светло и е на път да се превърне в [нужната крачка] към Web3.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене