НАЧАЛО Други

Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

14.09.2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

В нов доклад на DappRadar се отбелязва сериозен обем на инвестиции в проекти за блокчейн игри и метавселени през август.

Според фирмата за събиране и анализ на данни, проектите за Web3 игри и метавселени са събрали инвестиции в размер на $748 милиона от август насам въпреки общия спад в крипто пространството.

Сред големите инвестиции през миналия месец е набраната сума от $200 милиона от иконата на мобилните игри Гейбриъл Лейдън за Limit Break – фирма, фокусирана върху блокчейн игри. Temasek, глобална инвестиционна компания, собственост на Сингапур, инвестира $100 милиона в Animoca Brands, компания за рисков капитал и издател на Web3 игри.

Според доклада общата сума, инвестирана в блокчейн игри за тази година, се очаква да възлезе на $10.2 милиарда. Миналата година тя е била $4 милиарда.

DappRadar споделя,

Размерът на инвестициите показва, че въпреки трудните и несигурни условия на пазарите на дигитални активи, големите инвестиционни структури остават оптимистично настроени към индустрията на GameFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг


Според аналитичната фирма проектите за игри и метавселени получават около една трета от инвестициите в GameFi индустрията. Останалата част се насочва предимно към инфраструктурни и инвестиционни дружества.

DappRadar завършва доклада, като казва, че пространството на блокчейн гейминга все още е в начален етап на развитие с огромен потенциал за растеж.

Въпреки че все още има няколко области за подобрение, секторът непрекъснато се развива и изобретява. Бъдещето на GameFi изглежда светло и е на път да се превърне в [нужната крачка] към Web3.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.