НАЧАЛО Биткойн

Стотици милиони напускат Биткойн ETF няколко дни подред

22.03.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици милиони напускат Биткойн ETF няколко дни подред

В продължение на четири последователни дни американските спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) са свидетели на непрекъснат отлив на средства, което е най-дългата серия в 10-седмичната им история на търговия.

Казано по-просто, един от BTC фондовете е преживял рязък отлив на средства, докато другите не са успели да балансират този отлив.

Само в четвъртък 10-те фонда за BTC колективно претърпяха нетни изходящи потоци в размер на $94 милиона, допринасяйки за общо изтичане на $836 милиона за седмицата, както се вижда от данните на Farside Investors.

От стартирането си на 11 януари спот ETF-ите за Биткойн в САЩ са привлекли нетни входящи потоци в размер на над $11 милиаарда. Само през миналата седмица тези фондове набраха приблизително $2.5 милиарда капиталов приток, поставяйки нов рекорд за такъв период.

Въпреки това в понеделник ETF Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) отбеляза пик в нетните изходящи потоци, възлизащи на $642 милиона, надхвърляйки нетните входящи потоци от $452 милиона в най-бързо развиващия се в сегмента iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Среднодневните нетни изходящи потоци в GBTC възлизат на $458 милиона през първите четири дни на тази седмица, изпреварвайки средните дневни нетни входящи потоци в IBIT на BlackRock, които възлизат на $202 милиона за същия период.

Тази четиридневна поредица от нетни изходящи потоци за спот фондовете за Биткойн бележи първата от миналия месец (22 януари до 25 януари). През този период обаче нетните изходящи потоци бяха сравнително слаби, възлизайки на $432 милиона, според данни на BitMEX Research.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.