НАЧАЛО Биткойн

BlackRock вече държи почти 240,000 BTC

22.03.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock вече държи почти 240,000 BTC

BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) бързо натрупа впечатляващите 239,252 BTC, с което изпревари притежанията на MicroStrategy и затвърди позицията си на значим играч в сферата на инвестициите в криптовалути.

Забележително е, че IBIT постигна този крайъгълен камък за по-малко от два месеца от създаването си.

Това бързо натрупване на BTC от страна на IBIT сигнализира за забележителна трансформация в динамиката на институционалните инвестиции в Биткойн. То не само оспорва предишната доминация на MicroStrategy, но и подчертава нарастващия интерес и участие на институционалните инвеститори в областта на криптовалутите. Тази тенденция отразява по-широко движение към институционално признаване на Биткойн и други дигитални активи като надеждни инвестиционни възможности.

MicroStrategy, известна с бичата си позиция по отношение на Биткойн, следва стратегия за използване на дълг за финансиране както на оперативните си дейности, така и на инвестициите в BTC. Наскоро компанията привлече вниманието с обявяването на предлагане на дълг, целящо да набере над $600 милиона, за да подсили допълнително резервите си за BTC.

Главният изпълнителен директор Майкъл Сейлор заяви, че MicroStrategy има непоколебим ангажимент към Биткойн, като се позова на технологичното му превъзходство над традиционните активи като злато и недвижими имоти. Тези събития подчертават твърдото придържане на MicroStrategy към нейната стратегия, ориентирана към Биткойн, като подчертават решимостта ѝ да запази позицията си на водещ институционален инвеститор на пазара на криптовалути.

Междувременно институционалните инвестиционни продукти в Биткойн като IBIT отбелязаха забележителен растеж и приемане. От стартирането си IBIT постоянно натрупва значителни количества BTC на дневна база, утвърждавайки се като един от най-големите спот продукти за Биткойн. Тази впечатляваща експанзия подчертава нарастващото търсене сред институционалните инвеститори на надеждни и регулирани начини за придобиване на експозиция на пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.