НАЧАЛО Други

Стотици американски банки са на ръба – ситуацията става критична

25.03.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици американски банки са на ръба – ситуацията става критична

Неотдавнашен доклад на консултантската фирма Klaros Group породи опасения относно финансовата стабилност на значителен брой американски банки.

В доклада се посочва, че 282 банки, чиито активи общо възлизат на $900 милиарда, са изправени пред критична ситуация, характеризираща се с рисково съчетание от фактори.

Установено е, че тези банки имат значителна експозиция към търговски недвижими имоти заедно със значителни нереализирани загуби в балансите си. Klaros Group обаче предпочете да не разкрива имената на тези банки, опасявайки се от потенциална паника сред вложителите.

Методологията на доклада включва анализ на регулаторните документи, по-специално на “докладите за повикване”, за приблизително 4,000 банки. Те се насочиха към банките, чиито заеми за търговски недвижими имоти надхвърлят 300% от капитала им, и допълнително идентифицираха тези с нереализирани загуби по облигации и заеми, в резултат на което капиталовите им нива са под 4%.

Брайън Греъм, съосновател на Klaros Group, подчертава мащаба на предизвикателството, пред което са изправени регулаторните органи, като отбелязва, че самият брой на проблемните банки усложнява усилията за надзор и намеса.

Сред засегнатите банки 16 притежават активи на стойност от $10 милиарда до $100 милиарда, докато повечето са с активи под $10 милиарда. Въпреки че конкретните институции остават неразкрити, New York Community Bank (NYCB) се откроява като забележително споменаване поради неотдавнашните разкрития за влошеното ѝ финансово състояние, включително значителни загуби и значителен отлив на депозити.

Като цяло докладът подчертава несигурната ситуация, в която се намират множество американски банки, като насочва вниманието към необходимостта от бдителен надзор и потенциални интервенции за намаляване на системните рискове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.