НАЧАЛО Други

Standard Chartered разширява крипто услугите си в Европа чрез дъщерно дружество

март 11, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Standard Chartered разширява крипто услугите си в Европа чрез дъщерно дружество

Zodia Custody Ltd, дъщерно дружество на Standard Chartered, което предлага попечителски услуги за Биткойн и други криптовалути, е регистрирано като доставчик на услуги за виртуални активи в Люксембург, с което разширява обхвата си в цяла Европа.

Според Джон Кронин, главен изпълнителен директор на Zodia Custody Ireland, ирландското дъщерно дружество на компанията също ще бъде регистрирано в Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) – финансовата регулаторна агенция в Люксембург.

Кронин вярва, че релокацията в Люксембург ще даде възможност на Zodia да привлече повече клиенти в сектора на управлението на фондове, тъй като държавата се смята за утвърдена в сектора.

Имайки предвид подготовката за прилагане на новите правила за криптовалутите, които ще улеснят и позволят прехвърлянето на регистри между държавите членки на Европейския съюз, регистрацията на Zodia в Люксембург позволява на компанията да разшири дейността си в целия ЕС.

Zodia също така се стреми да получи регулаторно одобрение във Франция и Испания, където има клиенти. Кронин заяви, че желаните лицензи се търсят и обмислят стратегически въз основа на търсенето от страна на клиентите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Страхът обвзема инвеститорите – сега ли е времето за покупка?


За разлика от Обединеното кралство и Ирландия, където на някои компании са налагаше да чакат няколко години за лиценз за борба с прането на пари, регистрацията на Zodia в Люксембург е отнела само осем месеца.

Zodia Custody е изцяло собственост на Standard Chartered, с 10% инвестиция от Northern Trust. Основите на компанията са положени през 2020 г. в началото на предишния бичи крипто пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене