НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Страхът обвзема инвеститорите – сега ли е времето за покупка?

март 10, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Страхът обвзема инвеститорите – сега ли е времето за покупка?

През последните 24 часа криптопазарът, включително Биткойн, отбеляза значителен спад, в резултат на което флагманската криптовалута падна под $20,000 за първи път от два месеца насам.

Този срив доведе до рязък спад в настроенията на инвеститорите като нивата на нагласите спаднаха до отрицателни стойности, невиждани от януари.

Индексът на страхът и алчността се понижи с 10 пункта за един ден, което е един от най-резките спадове през последната година, и сега се намира на ниво от 34 пункта, което показва, че инвеститорите са станали много мечи настроени.

В резултат на това се появиха панически разпродажби, тъй като участниците в пространството се опитват да избегнат по-нататъшни загуби. Това е далеч от алчния пазар от миналия месец, когато индексът достигна връх от 62 пункта. Последният път, когато пазарът отбеляза толкова рязък спад, беше през май 2022 г., след срива на мрежата на Terra (LUNA).

Разглеждайки историческите данни, може да се заключи, че мечият тренд ще продължи оттук нататък. Ако се случи да се повтори предишната тенденция, Биткойн може да продължи да се понижава, вероятно дори под сегашното дъно на цикъла от $15,500.

Интересно е, че нетните потоци за последния ден са почти неутрални за водещите дигитални активи в пространството. Според доклад на Glassnode входящите потоци на борсата за Биткойн достигнаха $782.9 милиона спрямо $796.6 милиона изходящи потоци, което доведе до отрицателни нетни потоци от $13.7 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се срина под $20,000 – ето защо


Етериум регистрира същата тенденция като след всичко казано и направено нетните потоци излязоха отрицателни в размер на $29.6 милиона.

Исторически погледнато, винаги е било по-благоприятно да се навлезе на пазара, когато мнозинството се страхува. Това би могло да означава, че настоящият низходящ тренд представлява възможност за покупка за инвеститорите, които искат да влязат на ниски цени.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $20,200 като през последния ден се понижи със 7.8%, а на седмичната графика се наблюдават загуби в размер на 10.6%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор споделя предупреждение за корекция

Никълъс Мертен, водещ на DataDash, популярен канал за криптовалути в YouTube, прогнозира, че Биткойн (BTC) няма да види възход, дори ако Федералният резерв отново включи печатниците за пари.

март 27, 2023 9:00 3 мин. четене

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене