НАЧАЛО Други

Стабилните монети скоро може да задминат Visa по обем на транзакциите

06.05.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стабилните монети скоро може да задминат Visa по обем на транзакциите

От 2017 г. насам стабилните монети отбелязват забележителен ръст и според последните прогнози до второто тримесечие на 2024 г. ще надминат Visa по общ обем на плащанията (TPV).

Този предстоящ етап подчерта нарастващото значение на стабилните монети в глобалния платежен пейзаж, особено в сферата на търговията с криптовалути.

Макар че Visa традиционно служи като еталон за измерване на обема на плащанията, стабилните монети бързо намаляват разликата. Тяхната нарастваща значимост до голяма степен се дължи на все по-широкото им приемане като основно средство за крипто търговия. Данните сочат, че близо 90% от транзакциите със стабилни монети са свързани с търговски дейности, включително случаи на “wash trading” – практика, целяща изкуствено завишаване на търговските обеми чрез координирани покупки и продажби.

Въпреки това прякото сравняване на обема на стабилните монети с традиционните разплащателни мрежи като Visa може да не е съвсем точно, като се има предвид преобладаващата им роля за улесняване на сделките на дребно и търговските транзакции. В блог публикацията на Visa бе признато, че стабилните монети понастоящем намират приложение предимно в крипто екосистемата, улеснявайки безпроблемния преход между различни криптовалути.

Въпреки това мащабът на транзакциите, улеснени от стабилните монети, е забележителен. Понастоящем стабилните монети обработват обем от $265 милиарда, като се радват на активна потребителска база от 27.5 милиона месечни активни потребители (МАУ), което се равнява на приблизително $9,600 на МАУ. Tether, водещата стабилна монета, има пазарна капитализация от $110.86 милиарда, което подчерта значителния растеж на този пазар. Тази нарастваща зависимост от стабилните монети, независимо от основното им използване в търговията, е сигнал за потенциално по-широко приемане и интегриране в основните финансови системи в обозримо бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.