НАЧАЛО Други

Сривът на FTX се дължи на провал на банките, твърди Марк Кюбан

ноември 15, 2022 11:06 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на FTX се дължи на провал на банките, твърди Марк Кюбан

Милиардерът предприемач Марк Кюбан твърди, че неотдавнашният катаклизъм на криптопазара, предизвикан от срива на FTX, е свързан с провалите на банките.

Инвеститорът каза на своите последователи в Twitter, че несъстоятелността на FTX не се различава от предишни кризи в традиционния финансов свят.

Тези сривове не са били крипто сривове, те са били банкови сривове. Отпускане на заеми на неподходящ субект, неправилни оценки на обезпеченията, арогантни арбитри, последвани от масово теглене на влогове. Вижте взривовете на Long Term Capital, Savings and Loan и Sub-Prime. Все различни версии на една и съща история.

Кюбан каза, че противно на общоприетото схващане, криптовалутите не са нерегулирана индустрия. Според инвеститора длъжностните лица биха могли да направят повече, за да действат по съществуващите регулации, вместо да измислят нови.

Всички казват, че криптовалутите не са регулирани. Това не е вярно. Комисията по ценните книжа и борсите каза, че регулира крипто. Попитайте Ким Кардашиян и токените, за които я съдиха или за които са се споразумели. 

Въпросът е, като се има предвид видимостта на централизираните борси, защо SEC все още не е почукала на техните врати?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто инвеститорите купуват спада – CoinShares


Кюбан разкри и тезата си защо е решил да инвестира в криптопространството в условията на настоящата несигурност.

Основен въпрос: Каква е причината за това? Защо съм инвестирал в крипто? Защото вярвам, че смарт договорите ще окажат значително влияние при създаването на ценни приложения. Още от първия ден казах, че стойността на един токен се получава от приложенията, които работят на неговата платформа и полезността, която те създават. 

Това, което не е създадено, е приложение, което е повсеместно. Такова, което очевидно е необходимо на всички и те са готови да преминат през кривата на обучението, за да го използват. Може би то никога няма да се появи. Аз се надявам и мисля, че ще дойде.

Най-добрата аналогия, която мога да използвам, е с ранните дни на стрийминга. За да слушат 16к музикален стрийм, хората трябваше да се справят с много неща. Абонамент за интернет за вашия dial up модем. Изтегляне на клиента на доставчика. Изтегляне на TCP/IP клиент. Изтегляне на клиент за стрийминг.

Кликнете върху пакетния файл на уебсайта. Уверете се, че всичко работи. И всичко това, докато ви се смеят, че просто не сте включили радиото или телевизора си. 

[…]Тя започна като ниша през 1995 г. Сега се замислете, че смарт договорите са на около пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.