НАЧАЛО Други

Сривът на FTX се дължи на провал на банките, твърди Марк Кюбан

ноември 15, 2022 11:06 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на FTX се дължи на провал на банките, твърди Марк Кюбан

Милиардерът предприемач Марк Кюбан твърди, че неотдавнашният катаклизъм на криптопазара, предизвикан от срива на FTX, е свързан с провалите на банките.

Инвеститорът каза на своите последователи в Twitter, че несъстоятелността на FTX не се различава от предишни кризи в традиционния финансов свят.

Тези сривове не са били крипто сривове, те са били банкови сривове. Отпускане на заеми на неподходящ субект, неправилни оценки на обезпеченията, арогантни арбитри, последвани от масово теглене на влогове. Вижте взривовете на Long Term Capital, Savings and Loan и Sub-Prime. Все различни версии на една и съща история.

Кюбан каза, че противно на общоприетото схващане, криптовалутите не са нерегулирана индустрия. Според инвеститора длъжностните лица биха могли да направят повече, за да действат по съществуващите регулации, вместо да измислят нови.

Всички казват, че криптовалутите не са регулирани. Това не е вярно. Комисията по ценните книжа и борсите каза, че регулира крипто. Попитайте Ким Кардашиян и токените, за които я съдиха или за които са се споразумели. 

Въпросът е, като се има предвид видимостта на централизираните борси, защо SEC все още не е почукала на техните врати?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто инвеститорите купуват спада – CoinShares


Кюбан разкри и тезата си защо е решил да инвестира в криптопространството в условията на настоящата несигурност.

Основен въпрос: Каква е причината за това? Защо съм инвестирал в крипто? Защото вярвам, че смарт договорите ще окажат значително влияние при създаването на ценни приложения. Още от първия ден казах, че стойността на един токен се получава от приложенията, които работят на неговата платформа и полезността, която те създават. 

Това, което не е създадено, е приложение, което е повсеместно. Такова, което очевидно е необходимо на всички и те са готови да преминат през кривата на обучението, за да го използват. Може би то никога няма да се появи. Аз се надявам и мисля, че ще дойде.

Най-добрата аналогия, която мога да използвам, е с ранните дни на стрийминга. За да слушат 16к музикален стрийм, хората трябваше да се справят с много неща. Абонамент за интернет за вашия dial up модем. Изтегляне на клиента на доставчика. Изтегляне на TCP/IP клиент. Изтегляне на клиент за стрийминг.

Кликнете върху пакетния файл на уебсайта. Уверете се, че всичко работи. И всичко това, докато ви се смеят, че просто не сте включили радиото или телевизора си. 

[…]Тя започна като ниша през 1995 г. Сега се замислете, че смарт договорите са на около пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене