Home

Сривът на FTX е добър за индустрията, твърди Майкъл Сейлър

12.11.2022 17:03 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на FTX е добър за индустрията, твърди Майкъл Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че сривът на FTX всъщност може да предизвика по-нататъшен растеж в криптоиндустрията.

В интервю за CNBC Сайлор каза, че сривът на криптоборсата FTX на Сам Банкман-Фрид вероятно ще ускори прилагането на регулации в САЩ.

Той също така сподели, че тези регулации може и да доведат до по-голямо приемане на цифровите активи с навлизането на по-традиционни финансови институции.

Ако има прогресивна регулация, тогава мисля, че няма да има 20,000 токена, ще има десетки, но те ще бъдат правилно регистрирани токени. 

Индустрията ще се развива много по-бързо. И в крайна сметка ние преминаваме от етапа на предприемачеството, когато това беше офшорка на дивия запад, където всичко е позволено, към етапа на институционалните цифрови активи, където големите играчи като Bank of America и Fidelity, и BlackRock, и Goldman Sachs и JP Morgan ще навлязат в това пространство и всички ние просто ще пораснем и светът ще спечели от това.

Сейлър предупреди, че ако регулаторите действат твърде агресивно в отговор на срива на FTX, това ще навреди на индустрията.

Мисля, че това определено ще тласне регулаторите към действие. Това ще ускори тяхната намеса. Налице е регресивно регулиране, което означава, че всъщност не можете да направите нищо, и това ще свие индустрията. Биткойн ще бъде победител, защото той е цифрова стока и е най-малко противоречив от всичко.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите


Той също така е на мнение, че е необходимо американските регулатори ясно да определят как дейностите с криптовалути могат да са регулаторно съобразни.

Регулаторната намеса напоследък е все негативна като правоприлагане, но пазарът чака регулаторите да кажат: ето как се регистрира цифрова валута, ето как се регистрира цифрова ценна книга или цифрова стока, и вместо да казваме, че всички криптоборси трябва да се регистрират, трябва да регистрираме криптоборсите, защото бъдещето на индустрията е регистрирани цифрови активи, които се търгуват на регулирани борси, където всеки има необходимата защита на инвеститорите и инвеститорите, като цяло, разбират разликата между Биткойн и стабилна монета и секюрити токен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

БРИКС: Русия отправя предупреждение за крипто добивa

БРИКС и по-специално Русия изразиха загриженост относно въздействието на добива на криптовалути върху енергийната инфраструктура, като подчертаха необходимостта от по-строги правила.

18.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.