НАЧАЛО Други

Сривът на FTX е добър за индустрията, твърди Майкъл Сейлър

ноември 12, 2022 17:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на FTX е добър за индустрията, твърди Майкъл Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че сривът на FTX всъщност може да предизвика по-нататъшен растеж в криптоиндустрията.

В интервю за CNBC Сайлор каза, че сривът на криптоборсата FTX на Сам Банкман-Фрид вероятно ще ускори прилагането на регулации в САЩ.

Той също така сподели, че тези регулации може и да доведат до по-голямо приемане на цифровите активи с навлизането на по-традиционни финансови институции.

Ако има прогресивна регулация, тогава мисля, че няма да има 20,000 токена, ще има десетки, но те ще бъдат правилно регистрирани токени. 

Индустрията ще се развива много по-бързо. И в крайна сметка ние преминаваме от етапа на предприемачеството, когато това беше офшорка на дивия запад, където всичко е позволено, към етапа на институционалните цифрови активи, където големите играчи като Bank of America и Fidelity, и BlackRock, и Goldman Sachs и JP Morgan ще навлязат в това пространство и всички ние просто ще пораснем и светът ще спечели от това.

Сейлър предупреди, че ако регулаторите действат твърде агресивно в отговор на срива на FTX, това ще навреди на индустрията.

Мисля, че това определено ще тласне регулаторите към действие. Това ще ускори тяхната намеса. Налице е регресивно регулиране, което означава, че всъщност не можете да направите нищо, и това ще свие индустрията. Биткойн ще бъде победител, защото той е цифрова стока и е най-малко противоречив от всичко.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите


Той също така е на мнение, че е необходимо американските регулатори ясно да определят как дейностите с криптовалути могат да са регулаторно съобразни.

Регулаторната намеса напоследък е все негативна като правоприлагане, но пазарът чака регулаторите да кажат: ето как се регистрира цифрова валута, ето как се регистрира цифрова ценна книга или цифрова стока, и вместо да казваме, че всички криптоборси трябва да се регистрират, трябва да регистрираме криптоборсите, защото бъдещето на индустрията е регистрирани цифрови активи, които се търгуват на регулирани борси, където всеки има необходимата защита на инвеститорите и инвеститорите, като цяло, разбират разликата между Биткойн и стабилна монета и секюрити токен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.