Home

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

22.06.2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

Цената на Биткойн се понижи до нива, невиждани от месеци, като в момента се търгува за $64,100, отбелязвайки спад от 2.8% през последната седмица. Това понижение се отрази негативно на алткойните и акциите на крипто компаниите.

Крипто акциите, които се влияят от развитието на Биткойн, алткойни или блокчейн, отбелязват значителни спадове. Основните играчи като Coinbase и компаниите за добив на Биткойн се търгуват на червено. Ето обобщение на представянето на водещите крипто акции през тази седмица:

Coinbase (COIN)

Борсата за дигитални активи регистрира спад от 3.9% през последните 24 часа и над 8% седмични загуби. Въпреки че месечните данни са относително стабилни, дългосрочната статистика все още отразява върховете, регистрирани по-рано тази година.

От дебюта си през 2021 г. акциите на Coinbase отразяват пазарните цикли на Биткойн, със значителна активност по време на бичите пазари и спадове по време на мечите.

Компании за добив на Биткойн

  • Marathon Digital (MARA): Понастоящем оценявана на $19.21 за акция, Marathon Digital отбеляза 7% спад вчера и 4% спад за седмицата. Отливът на Биткойн се отрази на добивните компании поради намалените резерви
  • Hut 8: Базираната в Канада Hut 8 се понижи с 5.28% в петък, но отбеляза 10% ръст на седмична база
  • Riot Platforms: Понижи се с 8% вчера, като през последните седем дни спадът е 12%

Перспективи за крипто акциите

Краткосрочният спад на криптоакциите може да се обърне, ако по-широките пазарни условия се подобрят. Фактори като потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и предстоящите президентски избори в САЩ могат да дадат тласък на Биткойн и други крипто активи, което да доведе до възстановяване на крипто акциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.