Home

Спот Solana ETF може да повиши цената на SOL до 9 пъти

29.06.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Спот Solana ETF може да повиши цената на SOL до 9 пъти

Спот ETF-и за Solana в САЩ потенциално биха могли да увеличат цената на алткойнът до девет пъти, според доклад на GSR Markets.

В доклад от 27 юни GSR описа Solana като част от “голямата крипто тройка” и изследва възможността SOL да се превърне в следващия спот крипто ETF, който да получи регулаторно одобрение в САЩ.

Интересно е, че докладът съвпадна с изненадващото съобщение на VanEck за подаване на заявление за спот Solana ETF в същия ден.

GSR, която държи лонг позиция в SOL, предположи, че спот ETF на Solana ще привлече 14% от капиталовия приток, който спот Биткойн ETF са изпитали от старта си през януари.

В “сценария за синьото небе” на GSR текущата цена на Solana от $145 може да се покачи до над $1,320, като пазарната капитализация на Solana ще достигне $614 милиарда.

За разлика от тях, “мечият” и “базовият” сценарий на GSR предвиждат спот ETF-ите на Solana да привлекат съответно 2% и 5% от притока на Биткойн, което ще доведе до 1.4х и 3.4х увеличение на цената на SOL.

Фирмата отбеляза, че тези оценки биха могли да бъдат още по-високи, ако спот Solana ETF включат приходи от възнаграждения за залог, въпреки че стейкинга не е разрешен в одобрените спот Етериум ETF-и. Oт GSR заявиха:

Solana е в готовност за спот ETF, ако и когато допълнителни спот ETF-и за дигитални активи бъдат разрешени в САЩ, а въздействието върху цената може да бъде най-голямото досега.

Въпреки оптимистичните прогнози на GSR, анализаторът на Bloomberg ETF Ерик Балчунас и други смятат, че ще са необходими значителни политически промени, като например нов президент на САЩ и друг председател на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), за да се обмисли сериозно създаването на Solana ETF.

SEC и нейният председател Гари Генслър класифицираха SOL като ценна книга в съдебни дела срещу Binance и Coinbase, което усложнява пътя към одобрение в сравнение с вече одобрените спот ETF-и за Биткойн и Етериум.

Заявлението на VanEck последва подобно подаване от страна на мениджъра на крипто активи 3iQ за спот Solana ETF в Канада, което бе първия такъв случай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

8 алткойна, които скоро може да бъдат листнати на Binance

Наскоро компанията за крипто анализи Layergg идентифицира осем алткойн проекта, за които има голяма вероятност скоро да бъдат включени в Binance.

16.07.2024 19:00 1мин. четене

Прогноза за цената на Solana (SOL) според исторически точен индикатор

Според някои познати крипто анализатори Solana (SOL) демонстрира силни индикатори за навлизане в бичи пазар.

16.07.2024 18:30 1мин. четене

Цената на XRP продължава да се покачва – ще продължи ли тази тенденция?

След неотдавнашните ценови възходи XRP отново се превърна в лидер на крипто пазара.

16.07.2024 17:47 2мин. четене

Binance пуска фючърсна търговия с ливъридж за Dogwifhat (WIF)

Днес е активен ден за крипто пазара със забележителни листвания и увеличения на цените.

16.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.