Home

Етериум ETF ще привлече $15 милиарда според директор на Bitwise

28.06.2024 8:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF ще привлече $15 милиарда според директор на Bitwise

Главният оперативен директор на Bitwise Мат Хуган прогнозира, че спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум ще отчетат нетен приток от $15 милиарда през първите 18 месеца от началото на търговията.

Хуган сподели тази прогноза на 26 юни, основавайки се на пазарната капитализация на Етериум в сравнение с Биткойн и данните от международните ETP пазари.

Прогнозата на Хуган произтича от анализа на пазарната капитализация на ETH спрямо BTC. Към момента на писане на статията пазарната капитализация на Биткойн е $1,21 трилиона, докато тази на Етериум възлиза на $414 милиарда, което предполага пропорционално разпределение на инвестициите от около 74% за Биткойн ETF и 26% за Етериум ETF.

Въз основа на тази пропорционалност той очаква активите под управление (AUM) на американските спот BTC ETF-и да се увеличат до поне $100 милиарда до края на 2025 г., тъй като тези продукти съзряват и получават одобрение в платформи като Morgan Stanley.

Международен ETP пазар

Хуган разглежда и данни от европейските и канадските пазари на ETP за Биткойн и Етериум. В Европа ETP за Биткойн държат 78% от пазара, а ETP за Етериум – 22%.

По подобен начин в Канада ETP за BTC държат 77%, а ETP за ETH – 23%. Тези съотношения са приблизително в съответствие с относителната пазарна капитализация на Биткойн и Етериум, отразявайки нормалното разпределение на търсенето сред ETP инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.