НАЧАЛО Други

Спорни твърдения на Байдън объркват крипто общността

май 11, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Спорни твърдения на Байдън объркват крипто общността

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува републиканците за бюджетните им приоритети, заявявайки, че премахването на "данъчните вратички, от които се възползват богатите крипто инвеститори", може да генерира $18 милиарда за правителството.

Крипто общността обаче изрази объркване и несъгласие с твърдението на президента, като опроверга съществуването на такава вратичка.

Адам Кокран, управляващ партньор в Cinneamhain Ventures, заяви, че криптоактивите са изправени пред неблагоприятни условия по отношение на данъчното третиране в сравнение с други активи.

Бюджетът на Байдън прогнозира, че премахването на вратичката за “измиване” (wash sale) на дигитални активи ще генерира $23 милиарда през следващото десетилетие, като през 2024 г. се очакват само $1.24 милиарда.

Източникът на цифрата от $18 милиарда, посочена от Байдън, остава неясен.

През март The Wall Street Journal съобщи, че президентът е предложил да се облагат по различен начин сделките с криптовалути, като целта е да се съберат $24 милиарда, тъй като криптоактивите не подлежат на същите правила за “wash” трейдинг като акциите и облигациите.

Bloomberg също така съобщи, че крипто търговците са избягвали значителни данъчни плащания чрез тактики за wash трейдове и използване на ценовите колебания, което може да доведе до милиарди долари неплатени данъци.

Въпреки това цифрата от $18 милиарда, спомената в туита на президента, изглежда не съответства на оценената данъчна дупка.

Това не е първият път, в който Байдън се сблъсква с критики от страна на крипто индустрията, тъй като наскоро той предложи 30% данък върху разходите за електроенергия за добив на Биткойн, което накара компаниите за добив да се противопоставят категорично на предложението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.