НАЧАЛО Други

SpaceX на Илон Мъск съди правителството на САЩ

септември 20, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SpaceX на Илон Мъск съди правителството на САЩ

Компанията на Илон Мъск SpaceX започна съдебни действия срещу правителството на САЩ, както се посочва в иск, подаден в Тексас миналия петък.

SpaceX твърди, че административното дело на правителството, което обвинява компанията за ракети и сателити, че отказва да наема бежанци и мигранти, нарушава конституционни права.

Както е изложено в иска, SpaceX твърди, че административните съдии на Министерството на правосъдието, отговарящи за разглеждането на дела, свързани с предубеденост към мигрантите при наемане на работа, не са назначени по правилните канали. Те твърдят, че изключването на делото от редовната съдебна система лишава SpaceX от правото ѝ на справедлив съдебен процес.

Министерството на правосъдието и SpaceX водят оспорвана размяна на мнения от няколко години. Едва миналия месец Министерството на правосъдието подаде жалба срещу компанията, в която се твърди, че от 2018 г. до 2022 г. SpaceX се е въздържала от наемане на лица, които не са граждани на САЩ или притежатели на зелена карта.

В иска си срещу правителството на САЩ, подаден миналия петък, Мъск и SpaceX твърдят, че наемат множество лица, които не са граждани на САЩ. Въпреки това някои проекти, които те осъществяват, имат значение за националната сигурност, което може да ги изложи на значителни глоби за наемане на чуждестранни работници.

SpaceX се позовава на дело срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси от 2022 г., за да подкрепи позицията си. В този случай е установено, че вътрешните изпълнителни производства са противоконституционни.

Административните съдии от Министерството на правосъдието се назначават от главния прокурор на САЩ, но притежават правомощия, които следва да бъдат запазени изключително за длъжностни лица, назначени от президента“, твърди SpaceX в иска.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.