Home

Крипто компаниите започват да се завръщат в Хонконг на фона на новите права за лицензиране

01.07.2024 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компаниите започват да се завръщат в Хонконг на фона на новите права за лицензиране

Крипто компаниите се завръщат с голяма сила в Хонконг. След като в продължение на няколко години изместваха дейностите си в Сингапур, многобройни предприятия се ориентират отново към азиатския мегаполис, отразявайки доверие в хонконгския крипто пазар.

С наближаването на 27-ата годишнина от връщането на Хонконг към Китай неговият финансов сектор бележи сериозен ръст, а правителството се е ангажирало да утвърди Хонконг като световен крипто център.

Откакто си постави тази цел през 2022 г., Хонконг е домакин на многобройни конференции за дигиталната икономика, които привличат водещи лидери в бранша.

Основна притегателна сила за инвеститорите е данъчната система на Хонконг. За разлика от държави като Япония и Австралия, Хонконг предлага много по-благоприятна данъчна среда.

Липсата на данък печалба върху активите означава по-добра възвръщаемост за глобалните инвеститори. В Япония общите данъчни ставки могат да достигнат 50%, а в Австралия – 40%. Това данъчно облекчение прави Хонконг привлекателна дестинация за крипто инвестиции.

Хонконг има големи предимства в развитието на пазара на виртуални активи“, сподели Джънбанг, финансов директор на OSL Group.

Политиките на правителството, като например въведеният през миналата година надзор на лицензираните платформи, повишиха доверието на глобалните инвеститори. Това доведе до ръст на талантите и технологичните компании, които се завръщат в града.

Освен това Хонконг прояви активност в развитието на токенизираните ценни книжа и стабилните монети.

Миналата година Хонконгският паричен орган (HKMA) генерира 800 милиона тайвански долара в токенизирани зелени облигации – ход, който бе добре приветстван от индустрията. HKMA също така създаде емитент на стабилни монети, предизвиквайки голям интерес.

Съвместните усилия между Хонконгската фондова борса и Комисията за ценни книжа и фючърси доведоха до въвеждането на нови продукти. Например през април тази година бе пусната първата партида спот крипто ETF-и.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.