НАЧАЛО Други

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

През годините Sony не веднъж доказа интереса си към криптовалутите с множество партньорства и регистрации на търговски марки. Сега компанията добави и незаменяеми токени в своята гейминг екосистема. NFT рамката има за цел да интегрира технологията в геймплея, където тя може да представлява скинове и други популярни функционалности в играта.

NFT Рамка за прехвърляне и използване на дигитални активи между гейминг платформите

Патентът, озаглавен “NFT рамка за прехвърляне и използване на дигитални активи между гейминг платформи“, има за цел да осигури отзивчива рамка за използване на незаменяеми токени в множество компютърни симулации и/или различни платформи за компютърни симулации.

Това означава, че след като дадено NFT бъде предоставено на първата структура на крайния потребител, дигиталния актив може да бъде използван в множество компютърни симулации и/или платформи чрез NFT. Освен това собствеността върху незаменяемите токени може да се прехвърля на други крайни потребители за използване в различни компютърни симулации и платформи.

NFT в игрите

Рамката има за цел да интегрира NFT в геймплея, където технологията може да представлява скинове и други популярни функционалности в играта. След като бъде веведена, потребителите на PlayStation 5 ще могат да изпитат случаите на използване на NFT чрез основните игри. Към декември 2022 г. общият брой на активните потребители на PlayStation Network в световен мащаб е 112 милиона, като той продължава да нараства с всяка изминала година.

Успешни игри и GameFi

Според Питър Бергстрьом, бивш продуцент на Age of Empires, успешният дизайн за игри не е черно-бял и геймърите не се интересуват от технологията, която стои зад една добра игра.


ПОКАЖИ ОЩЕ: Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?


Той вярва, че GameFi има за цел да добави ново измерение на завладяващ геймплей към Web2 игрите. Крипто предприемачите трябва да включат “блокчейн, NFT, play and earn, AI, G5 или каквото и да е, за да направят по-добра игра, и геймърите ще я купят”, добави Бергстрьом.

С възхода на NFT и блокчейн игрите новият патент на Sony за NFT рамка е още един пример за това как традиционните гейминг компании се впускат в новите технологии.

Този ход може допълнително да затвърди ролята на NFT в игрите и да проправи пътя за по-широко разпространение. Успешният гейминг дизайн обаче надхвърля включването на нови технологии. В крайна сметка той се състои в създаването на завладяващ геймплей, който да държи геймърите ангажирани и да се връщат за още.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

MakerDAO харчи $27.66 милиона годишно за стимулиране на растежа

Според данни на DeFiLlama от 31 май MakerDAO, децентрализиран паричен пазар, базиран на Етериум, който предоставя възможност за заемане на активи, включително ETH, изразходва приблизително $27.66 милиона годишно, за да поддържа протокола.

юни 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.