НАЧАЛО Други

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

В неотдавнашен доклад на CNBC обаче се твърди, че вътрешни лица, свързани с компанията са помагали на потребителите да заобикалят контрола свързан с процедурите по опознаване на клиентите (KYC) чрез споделени съобщения.

Вътрешни лица, за които се твърди, че помагат на китайски клиенти да заобиколят KYC

Според доклада служители и доброволци на Binance са помагали на клиенти в Китай да заобиколят KYC протоколите на борсата.

Като източник на тези съобщения са индифицирани официалните чат стаи на платформата на китайски език, с повече от 220,000 потребители.

Според информацията потребителите са имали достъп до споделени съобщения, съдържащи техники за заобикаляне на протоколите, свързани с KYC, пребиваване и проверка от страна на борсата. Твърди се, че съобщенията са идвали от акаунти, идентифицирани като служители на Binance или обучени доброволци, наречени “Ангели”.

Техники, споделени от вътрешни лица

Споделените техники включват подправяне на банкови документи, удостоверяване на фалшиви адреси и други прости манипулации на системата. Говорител на Binance съобщи, че компанията е предприела действия срещу служителите, които може да са нарушили вътрешните ѝ политики, включително неправилно подканване или отправяне на препоръки, които не са разрешени или не съответстват на стандартите на компанията.

Към момента на писане на статията няма коментари от страна на съоснователят на Binance, Чанпен Джао.

Крипто забрана в Китай

Това развитие на събитията идва в момент, в който Китай продължава да прилага строга забрана на криптовалутите от 2021 г., като през 2017 г. крипто борсите бяха забранени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance спря спот търговията поради технически проблем


Китайските потребители, които заобикалят KYC правилата, за да получат достъп до Binance, могат да се сблъскат с последици, ако бъдат разкрити. Някои призоваха китайското правителство да преразгледа забраната на криптовалутите, но регулаторите не се поколебаха.

Китайските длъжностни лица продължават да планират създаването на CBDC

Междувременно китайските служители продължават да планират дигиталната валута на централната банка (CBDC), дигиталния юан, и наскоро похарчиха милиони за нейното приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.