НАЧАЛО Алткойни

Solana срещу Етериум: SOL на ръба на голям пробив

01.02.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana срещу Етериум: SOL на ръба на голям пробив

Крипто експертът Сантяго Сантос наскоро направи сравнение между две от топ мрежите, а именно Solana (SOL) и Етериум (ETH).

В рамките на проучването си Сантос предложи Solana да има предимство пред Ethereum, което потенциално да ѝ позволи да намали разликата и да настигне последната в близко бъдеще.

Експертът предположи, че Solana в момента преминава през фаза, напомняща бума на ICO на Етериум. Той обаче подчерта една съществена разлика, като отбеляза, че докато Етериум е имал само бели книги по време на своята ICO фаза, Solana може да се похвали с приложения, които изпитват значителна употреба и растеж.

Според Сантос това различие е ключов фактор, който подкрепя убеждението му, че Solana “ще се изравни с Етериум по-бързо, отколкото повечето очакват“.

Анализаторът конкретно спомена неотдавнашния скок на Solana, като го отдаде на повишената активност в мрежата. Приложенията и протоколите, изградени върху Solana, по-специално децентрализираната борса (DEX) Jupiter, привлякоха вниманието, като тя наскоро надмина Uniswap на Етериум по дневен обем на търговията.

За разлика от това, по време на бума на ICO, Етериум се сблъска с вълна от проекти, които препълниха мрежата, а последващото му предимство дойде от растежа на пейзажа на децентрализираните финанси (DeFi), което допринесе за издигането на ETH като втория по големина крипто токен.

Забележките на Сантос съвпадат с нарастващите настроения в крипто общността, което предполага, че Solana може да е в добра позиция да оспори доминацията на Етериум в DeFi пространството. Благоприятните фактори за Solana включват нейната скорост и рентабилност.

Въз основа на наблюденията на Сантос, друг потребител на X предположи, че степента на приемане на Solana може да надмине тази на Етериум, подчертавайки липсата на опасения за високи такси за потребителите на Solana.

Забележителната активност в мрежата на Solana се разглежда като катализатор за потенциално задвижване на цената на SOL до $150. Анализаторите продължават да определят това ценово равнище като значителен етап за криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 3 най-добре представили се криптовалути за изминалата седмица

Пейзажът на криптовалутите претърпя бурна активност миналата седмица, като Биткойн (BTC) открадна светлината на прожекторите, достигайки впечатляващ връх от $52,945.

26.02.2024 9:00 2 мин. четене

Защо трейдърите търгуват със Solana (SOL) и Arbitrum (ARB), но държат тази нова меме монета

Въпреки че Solana и Arbitrum попаднаха в заглавията на вестниците през последния месец, тяхната възвръщаемост беше изключително разнопосочна.

26.02.2024 8:14 3 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Мрежата на Polygon продължава да се разраства – какво се случва с цената на MATIC?

Мрежата Polygon (MATIC) наскоро достигна значителен етап в броя на адресите си. Въпреки този скок, реагираха ли пропорционално обемът на транзакциите и MATIC?

25.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.