НАЧАЛО Блокчейн

Solana спира финансирането на определени валидатори в мрежата

11.06.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana спира финансирането на определени валидатори в мрежата

Мерт Мумтаз, съосновател на Helius, каза, че Фондация Solana е спряла да предоставя средства на валидатори, участващи в т.нар. "сандвич атаки" в мрежата на Solana.

Мумтаз обясни, че от 10 юни 2024 г. тези валидатори вече няма да получават помощ от фондацията, но все още могат да работят в мрежата.

Валидаторите, действащи по този начин, бяха идентифицирани от Мумтаз като измамни, модифицирани версии, които според него са ограничени по основателна причина.

Макар и практиките за MEV (максимална стойност за извличане) да са забранени на Solana, защото мрежата няма достъп до мемпула, някои валидатори все пак правят опити да експлоатират блокчейна.

Solana реши в крайна сметка да спре финансирането на тези валидатори, за да ограничи тези практии с цел да се защитят потребителите на дребно.

Мумтаз отбеляза, че по-широкото въздействие е ограничено, колкото преди. Въпреки това, тъй като Solana е мрежа без нужда разрешение (permisionless), валидаторите все още са свободни да използват MEV практики.

Към момента на писане на статията Solana (SOL) се търгува на цена от около $154 след 3.2% спад за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Binance с нова инциатива за развитието на Web3 проектите

BNB Chain обяви партньорство с отдела за рисков капитал на Binance за въвеждане на инкубационен алианс, насочен към насърчаване на Web3 проекти в ранен етап.

14.06.2024 10:30 1 мин. четене

Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

Според проучване на Coinbase, проведено с ръководители на компании от Fortune 500, над половината от тях в момента работят по проекти, свързани с блокчейн.

13.06.2024 15:30 2 мин. четене

Binance разкри поредната си инвестиция за развитието на блокчейн

Подразделението за рисков капитал на най-голямата крипто борса в света, Binance Labs, напредва с интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI) с блокчейн в най-новата си инвестиция.

12.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.