НАЧАЛО Блокчейн

Arbitrum одобри фонд на стойност $215 милиона за гейминг екосистемата си

09.06.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Arbitrum одобри фонд на стойност $215 милиона за гейминг екосистемата си

Фондация Arbitrum, отговорна за решението за мащабиране от втори слой на Етериум, Arbitrum (ARB), е отделила значителни ресурси за подпомагане на гейминг индустрията в рамките на своята екосистема.

С наскоро одобрено предложение беше инициирана програмата Gaming Catalyst Program (GCP), която ще разпредели 225 милиона ARB токена, приблизително $215 милиона, в продължение на три години. Тази инициатива има за цел да привлече разработчици и геймъри, като засили интереса и участието в сектора на видеоигрите.

Стартирала през март, програмата получи сериозна подкрепа от общността, като 75% от гласувалите я подкрепиха. Сред основните поддръжници бяха L2Beat, Wintermute и Treasure DAO, докато Blockworks Research и Camelot DAO се противопоставиха.

Фондът е насочен предимно към издателства и разработчици на игри. Начинаещите разработчици могат да получат до $500,000 под формата на ARB, докато по-големите разработчици могат да търсят инвестиции, включващи споделяне на стойност чрез токени, дялово участие или подобни средства. Тези инвестиции имат за цел да насърчат разработването на нови игри в процъфтяващата гейминг индустрия на Arbitrum.

Специален екип ще управлява GCP ежедневно, под надзора на петчленен съвет с опит в областта на игрите, рисковия капитал, анализа на данни и управлението на DAO. Този съвет гарантира, че финансирането е в съответствие с целите на DAO и насърчава иновациите, като същевременно поддържа надзор върху инвестициите и назначенията на екипа.

GCP работи при строга финансова политика с бюджетен лимит от $25 милиона за оперативни разходи, като се изисква одобрението от страна на DAO за всякакви излишни разходи. Тази управленска и бюджетна структура е от съществено значение за успеха и устойчивостта на програмата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.