НАЧАЛО Биткойн

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

декември 4, 2022 10:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

Според доклад на Politico Матю Феранти, докторант пета година в икономическия факултет на Харвард, е публикувал нов работен документ, в който твърди, че централните банки трябва да започнат да изкупуват Биткойн (BTC).

В документа, чийто ръководител е съветникът на Феранти в Харвард и бивш икономист от Международния валутен фонд (МВФ) Кен Рогоф, се твърди, че централните банки биха имали полза от притежаването на малко количество Биткойн. В документа се казва, че страните, изправени пред потенциални икономически санкции, трябва да държат още повече Биткойн като хеджиращ заместител на златото.

Говорейки в интервю за Politico, Феранти подчерта, че страните биха могли да използват крипто, за да заобиколят санкциите, наложени от САЩ и други световни сили.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


Въпреки това той твърди, че златото е най-добрата алтернатива за хеджиране като казва, че то е 5 пъти по-малко волатилно.

Феранти заяви пред Politico, че държавите биха имали полза от притежаването на криптовалути в допълнение към златото поради липсата на корелация между двата актива и за увеличаване на диверсификацията. Той също така отбеляза, че страните, изложени на риск от санкции, обикновено имат лоша инфраструктура и поради това е по-малко вероятно да могат да се сдобият с достатъчно злато, за да хеджират адекватно риска си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене