НАЧАЛО Биткойн

“Купувайте Биткойн”, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

04.12.2022 10:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Купувайте Биткойн”, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

Според доклад на Politico Матю Феранти, докторант пета година в икономическия факултет на Харвард, е публикувал нов работен документ, в който твърди, че централните банки трябва да започнат да изкупуват Биткойн (BTC).

В документа, чийто ръководител е съветникът на Феранти в Харвард и бивш икономист от Международния валутен фонд (МВФ) Кен Рогоф, се твърди, че централните банки биха имали полза от притежаването на малко количество Биткойн. В документа се казва, че страните, изправени пред потенциални икономически санкции, трябва да държат още повече Биткойн като хеджиращ заместител на златото.

Говорейки в интервю за Politico, Феранти подчерта, че страните биха могли да използват крипто, за да заобиколят санкциите, наложени от САЩ и други световни сили.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


Въпреки това той твърди, че златото е най-добрата алтернатива за хеджиране като казва, че то е 5 пъти по-малко волатилно.

Феранти заяви пред Politico, че държавите биха имали полза от притежаването на криптовалути в допълнение към златото поради липсата на корелация между двата актива и за увеличаване на диверсификацията. Той също така отбеляза, че страните, изложени на риск от санкции, обикновено имат лоша инфраструктура и поради това е по-малко вероятно да могат да се сдобият с достатъчно злато, за да хеджират адекватно риска си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

Финансов гигант започва да предлага Биткойн ETF на клиентите си

Възходът на спот ETF-ите за Биткойн бързо набра скорост, привличайки значителен интерес от страна на институционалните инвеститори.

01.03.2024 19:00 1 мин. четене

Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите ефективно поддържаха постоянни позиции през февруари. 

01.03.2024 19:00 2 мин. четене

Топ американска банка се насочва към Биткойн ETF

Инвестиционната банка Morgan Stanley проучва възможността за добавяне на спот ETF за Биткойн към своята брокерска платформа, като по този начин може да се превърне в пионер в тази област сред големите мрежи от регистрирани инвестиционни консултанти (RIA) и брокерски платформи.

01.03.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.