НАЧАЛО Алткойни

Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

01.12.2022 13:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

Цената на Solana беше една от най-засегнатите от срива на крипто борсата FTX. Пазарната стойност на токена изпита внезапен спад от $37.2 до $13 в началото на ноември. След този спад актива се търгуваше в диапазон, разкривайки бичи модел.

Криптоборсата FTX беше един от видните поддръжници на Solana (SOL) и ранен инвеститор в Serum (DeFi платформа на Solana). В резутат на това срива на FTX предизвика огромна разпродажба на SOL. Освен това слабото състояние на пазара и неотдавнашното съобщение от Binance за прекратяване на услугите за търговия със стратегии за Serum (SRM) двойките само засилиха натиска за продажби, оказан върху Solana.

Въпреки това алткойнът е силно мащабируема блокчейн мрежа, която поддържа някои от най-успешните DeFi проекти. Освен това блокчейнът продължава да извършва бързи и рентабилни транзакции и може да бъде подходяща платформа за ориентирани към масово потребление приложения като незменяеми токени (NFT), сектора на крипто гейминга и др. Така че, според мнозина Solana не е мъртъв проект.

SOL се търгува в диапазон от повече от три седмици. По време на тази консолидация ценовото действие получи значителна подкрепа от нивата на $13.3 и $11, които в момента предпазват актива от по-нататъшна загуба.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Освен това стойността на SOL предполага формирането на обърнат модел на глава и рамене на дневната графика. Този бичи модел на обръщане често се забелязва на пазарното дъно и показва положителна промяна в нагласите.

Към момента на публикуване Solana се търгува около $13.8 и се опитва да се задържи над подкрепата от $13. Ако купувачите успеят да задържат гореспоменатата подкрепа, криптовалутата може да поскъпне с 10%, за да достигне линията на съпротива от $15.

Движение над нивото на пробив може да засили инерцията на импулса, който да има дължината на разстоянието от най-ниското суинг дъно до точката на пробив.

Смята се, че затваряне на дневна свещ под $13 ще неутрализира бичата теза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето как реагира цената на Етериум на дългоочакваното одобрение на спот ETF

SEC официално одобри 8 предложения за спот Етериум ETF за американските пазари, но как това се отрази на цената на актива?

24.05.2024 1:33 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: SEC официално одобри спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е одобрила ускореното пускане на спот ETF за Етериум, както се посочва в документ, качен на уебсайта на агенцията.

24.05.2024 0:08 1 мин. четене

Все още няма одобрение на спот Етериум ETF – крипто общността тръпне в очакване

С идването на полунощ се очаква решението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) относно потенциалното одобрение на спот Етериум ETF.

24.05.2024 0:01 1 мин. четене

Pepe с ново важно постижение, въпреки масовите ликвидации

Pepe, популярна мемe монета, наскоро се превърна в гореща тема в света на криптовалутите. Въпреки значителните ликвидации през последните 24 часа, токенът продължава да напредва, записвайки нови върхови постижения.

23.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.