НАЧАЛО Алткойни

Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

декември 1, 2022 13:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

Цената на Solana беше една от най-засегнатите от срива на крипто борсата FTX. Пазарната стойност на токена изпита внезапен спад от $37.2 до $13 в началото на ноември. След този спад актива се търгуваше в диапазон, разкривайки бичи модел.

Криптоборсата FTX беше един от видните поддръжници на Solana (SOL) и ранен инвеститор в Serum (DeFi платформа на Solana). В резутат на това срива на FTX предизвика огромна разпродажба на SOL. Освен това слабото състояние на пазара и неотдавнашното съобщение от Binance за прекратяване на услугите за търговия със стратегии за Serum (SRM) двойките само засилиха натиска за продажби, оказан върху Solana.

Въпреки това алткойнът е силно мащабируема блокчейн мрежа, която поддържа някои от най-успешните DeFi проекти. Освен това блокчейнът продължава да извършва бързи и рентабилни транзакции и може да бъде подходяща платформа за ориентирани към масово потребление приложения като незменяеми токени (NFT), сектора на крипто гейминга и др. Така че, според мнозина Solana не е мъртъв проект.

SOL се търгува в диапазон от повече от три седмици. По време на тази консолидация ценовото действие получи значителна подкрепа от нивата на $13.3 и $11, които в момента предпазват актива от по-нататъшна загуба.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Освен това стойността на SOL предполага формирането на обърнат модел на глава и рамене на дневната графика. Този бичи модел на обръщане често се забелязва на пазарното дъно и показва положителна промяна в нагласите.

Към момента на публикуване Solana се търгува около $13.8 и се опитва да се задържи над подкрепата от $13. Ако купувачите успеят да задържат гореспоменатата подкрепа, криптовалутата може да поскъпне с 10%, за да достигне линията на съпротива от $15.

Движение над нивото на пробив може да засили инерцията на импулса, който да има дължината на разстоянието от най-ниското суинг дъно до точката на пробив.

Смята се, че затваряне на дневна свещ под $13 ще неутрализира бичата теза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене