НАЧАЛО Блокчейн

Solana отново е на линия след втори рестарт

февруари 26, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana отново е на линия след втори рестарт

През последните няколко дни блокчейнът Solana се сблъска с технически трудности, като бяха направени два опита за рестартиране на мрежата.

Мрежата на голямата криптовалута излезе от строя на 25 февруари. Според сайта за мониторинг status.solana мрежата е била активна и в готовност за работа към 01:28 UTC след втория рестарт.

Инженерите продължават да следят за евентуални допълнителни проблеми. Към 02:09 UTC се счита, че проблемът е напълно решен.

Solana е проектирана да поддържа голям обем транзакции, но това също така означава, че нейните възли са подложени на силен натиск да останат синхронизирани, което понякога може да доведе до смущения.

Въпреки това екипът работи усилено за подобряване на стабилността на мрежата и като цяло тя се представя добре въпреки периодичните прекъсвания.

Този неотдавнашен инцидент подчертава предизвикателствата, пред които могат да се изправят блокчейн мрежите, когато се стремят да постигнат по-голяма мащабируемост и пропускателна способност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Регулаторните органи на САЩ коментират рисковете на криптопазара


Solana демонстрира значителен потенциал в това отношение, но предстои да видим как ще продължи да се развива и да се справя с всички бъдещи предизвикателства, които могат да възникнат.

Въпреки това устойчивостта на Solana и способността ѝ да се възстановява бързо са окуражаващи признаци за дългосрочните перспективи на платформата в блокчейн пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Етериум: Актуализацията “Shanghai” и какво трябва да знаят инвеститорите

Мрежата на Етериум е в процес на обновлението “Shanghai”, което позволява на лицата, които са стейкнали своите ETH, да изтеглят притежаваните от тях активи.

март 29, 2023 15:02 2 мин. четене

Polygon пуска zkEVM и предлага награда за грешка от $1 милион

zkEVM, решението за мащабиране на Етериум, представлява rollup с нулево познание (ZK-rollups), еквивалент на Етериум виртуална машина (EVM), който е предназначен да подобри пропускателната способност на блокчейна, пренасяйки изчисленията и съхранението на втори слой.

март 28, 2023 22:00 1 мин. четене

THORChain спира търговията на фона на възможна заплаха за сигурността

THORChain обяви, че разследва възможна уязвимост, след като получи информация за такава. Като предпазна мярка, търговията е временно спряна, докато платформата проведе своето разследване.

март 28, 2023 16:14 1 мин. четене

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене