НАЧАЛО Алткойни

Solana: Активността на мрежата достига нови върхове

03.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana: Активността на мрежата достига нови върхове

Преживявайки безпрецедентен скок, блокчейнът Solana (SOL) счупи собствените си рекорди, като през януари отбеляза впечатляващ скок на активните адреси.

По-специално, на 31 януари мрежата Solana отбеляза важен етап с изумителните 884,000 активни адреса. Този скок в активността на мрежата означава значително постижение за екосистемата Solana.

Нарастването на броя на активните адреси в Solana е част от по-широка тенденция, показваща повишена активност в цялата ѝ екосистема. Ключов катализатор беше airdrop-a на Jito (JTO), което се състоя през декември 2023 г. и постави началото на настоящата вълна от динамика в мрежата. Този airdrop не само предизвика рязко нарастване на трансакциите, но и привлече към Solana разнообразни потребители.

Няколко фактора, които допринесоха за това, включват увеличено участие в местни децентрализирани борси (DEX) и нарастващо увлечение по меме монети като Bonk и Wen. Друго забележително развитие беше пускането на криптовалутата на Jupiter, водещия DEX агрегатор на Solan, в последния ден на януари. Този стратегически ход вероятно е привлякъл значителен приток на нови потребители към мрежата.

Airdrop събитията се превърнаха в редовна и вълнуваща характеристика на екосистемата на Solana. Проведеният тази седмица от Jupiter Exchange (JUP) airdrop се откроява като един от най-големите в историята на мрежата, което предизвика значително вълнение около токените JUP.

Токени на стойност приблизително $1.5 милиарда предстои да бъдат разпределени в бъдещи airdrop събития, като анализаторите предвиждат появата на още три airdrop-a. Очакванията са очакванията и ентусиазмът да се запазят.

Анализаторите следят отблизо тези събития, като отчитат стратегическото значение на airdrop-а за насърчаване на ангажираността на общността и за привличане на нови потребители към мрежата Solana.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Крипто пазарът скоро ще се радва на Етериум ETF – Джим Креймър

Уважаваният пазарен анализатор и телевизионен водещ Джим Креймър изрази надежда за бъдещата траектория на борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум, като прогнозира обещаващи перспективи, напомнящи успеха на Биткойн ETF.

29.02.2024 10:00 2 мин. четене

Ето коя меме криптовалута може да докара значителни печалби според топ анализатор

Стратег в областта на криптовалутите, известен с псевдонима Bluntz, е открил интригуваща инвестиционна възможност на фона на настоящата пазарна динамика.

29.02.2024 9:00 1 мин. четене

Как се копае Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) наскоро отбеляза значителен скок в цената си, като през последните 24 часа тя нарасна с 15% и премина границата от $0.1, търгувайки се за около $0.11 към момента на писане на статията, което доведе до печалби за над 70% от притежателите ѝ.

28.02.2024 20:19 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.