НАЧАЛО Алткойни

Cardano: Задават ли се затруднения на хоризонта?

03.02.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Задават ли се затруднения на хоризонта?

Стойността на Cardano (ADA) отбеляза 18.45% спад от началото на годината, както сочат данните на CoinMarketCap.

Въпреки това алткойнът преживя увеличение от 2% през последните 24 часа, което върна ADA на ниво от $0.52.

Въпреки това повишение, данните от веригата разкриха интересни развития в мрежата на Cardano. По-специално, 24-часовият брой активни адреси, отчетен от Santiment, отбеляза увеличение до 45,000 на 1 февруари.

Активните адреси представляват броя на портфейлите, участващи във входящи и изходящи транзакции.

Макар че нарастването на броя на активните адреси обикновено се разглежда като благоприятно за дадена криптовалута, неотдавнашното намаление поражда опасения за потенциален краткосрочен спад за Cardano. Важно е обаче да се отбележи, че само тази метрика не може да предскаже окончателно ценовата траектория на ADA.

Възможно е да възникнат предизвикателства за възхода на ADA, като се имат предвид индикациите от дивергенцията на пълзящата средна конвергенция (Moving Average Convergence Divergence – MACD), която показва отрицателно показание, което предполага мечи импулс.

Освен това 12-дневната ЕМА е позиционирана под 26-дневната ЕМА 9, което допълнително сигнализира за потенциални пречки за повторение на възходящия тренд от декември.

Освен това балансовият обем (On Balance Volume – OBV) показва липса на натиск за покупки, а обемът е чувствително намалял. Например, обемът на Cardano беше $586.31 милиона. на 30 януари, но към момента на писане на статията е спаднал до $401 милиона. Този спад предполага отслабване на интереса към ADA. В съчетание с ценовото действие намаляващият обем и повишаващата се цена подсказват за потенциално отслабване на токена.

Освен това доминиращата позиция на Cardano в социалните мрежи се покачи до 2.95% на 2-ри февруари, което означава засилени дискусии за токена.

Понастоящем мечите перспективи на ADA изглеждат по-изразени от бичия ѝ потенциал. Следователно търговците могат да обмислят изчакване, преди да очакват значително възходящо движение за ADA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.