НАЧАЛО Алткойни

Нова криптовалута раздаде $700 милиона на потребителите

01.02.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нова криптовалута раздаде $700 милиона на потребителите

Едно от най-значимите airdrop събития в историята на блокчейна на Solana (SOL) се разви безпроблемно в сряда.

Разпределянето на токени JUP на стойност приблизително $700 милиона към близо един милион портфейла започна без сериозни проблеми, демонстрирайки устойчивостта на мрежата Solana.

Стойността на токена JUP нарасна веднага след дебюта му в 17:00 българско време, като започна от около $0.41 и достигна $0.72. Въпреки това стойността на актива се отдръпна до към $0.60 към момента на писане на статията. Това доведе до увеличаване на напълно разредената пазарна капитализация на JUP до над $6 милиарда. Макар че стойността на токена беше забележителна, представянето на блокчейна Solana по време на airdrop-а привлече повече внимание. Наблюдателите отбелязаха, че Solana ефективно се е справила с наплива от потребители, които са заявявали и търгували JUP на децентрализирани борси (DEX).

Въпреки цялостния успех, имаше и някои малки предизвикателства. Някои RPC нодове, действащи като посредници между портфейлите и мрежата, се затрудняваха да посрещнат изискванията на потребителите, особено в първите 30 минути от пускането в обръщение. Валидаторите в Discord сървъра на Solana признаха, че средният краен потребител е изпитвал затруднения през този период, подчертавайки важността на подобряването на потребителското изживяване.

В рамките на първия час от стартирането бяха заявени над 20% от 1 милиард юана, отпуснати за airdrop-а, според таблото на Flipside. Jupiter запази значителна част от своите токени за разпределение между потребителите, които търгуваха чрез “routing” услуга, допринасяйки значително за суаповете във веригата на Solana.

Разработчиците на Jupiter, предвиждайки потенциални предизвикателства поради мащаба на airdrop-а, бяха предприели задълбочено тестване на системите през целия януари. Успешното осъществяване на две предишни airdrop събития, mockJUP и WEN, беше в основата на стратегиите на Jupiter за старта в сряда.

Макар че airdrop-а се оказа печелившо за много участници, включително дребни търговци, които получиха значителни награди от токени, валидаторите се оказаха ключови бенефициенти. Джордж Харап, съосновател на услугата за данни Solana Step Finance, подчерта, че валидаторите, работещи с клиента Jito-Solana, са спечелили значителни такси за приоритет на MEV, което допълнително е допринесло за успеха на събитието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 3 най-добре представили се криптовалути за изминалата седмица

Пейзажът на криптовалутите претърпя бурна активност миналата седмица, като Биткойн (BTC) открадна светлината на прожекторите, достигайки впечатляващ връх от $52,945.

26.02.2024 9:00 2 мин. четене

Защо трейдърите търгуват със Solana (SOL) и Arbitrum (ARB), но държат тази нова меме монета

Въпреки че Solana и Arbitrum попаднаха в заглавията на вестниците през последния месец, тяхната възвръщаемост беше изключително разнопосочна.

26.02.2024 8:14 3 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Мрежата на Polygon продължава да се разраства – какво се случва с цената на MATIC?

Мрежата Polygon (MATIC) наскоро достигна значителен етап в броя на адресите си. Въпреки този скок, реагираха ли пропорционално обемът на транзакциите и MATIC?

25.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.