Home

Софтуерна компания ще инвестира $2 милиарда в метавселената

01.12.2022 10:48 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Софтуерна компания ще инвестира $2 милиарда в метавселената

Гигантът в Web3 сферата на игрите и софтуерите - Animoca Brands е на път да дебютира с фонд от до $2 милиарда, който да инвестира в компании от метавселената.

Съоснователят и изпълнителен директор на компанията – Ят Сиу заяви в интервю, че се очаква фондът, наречен Animoca Capital, да направи първата си инвестиция през следващата година.

Animoca Brands е един от най-активните инвеститори в Web3 сектора, направил над 60 инвестиции през първата половина на 2022 г., с което общият им брой към септември тази година надвишава 340.

Сиу сподели, че основната цел на фонда ще бъде да развие екосистемата и да създаде повече възможности за достъп на инвеститорите до Web3 компаниите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Фондът ще се фокусира и върху правата на дигиталната собственост. Сиу смята, че функциите на Web3 (например NFT) могат да помогнат на създателите на съдържание да се освободят от контрола на технологичните Web2 гиганти и да предложат на потребителите по-голям контрол върху собственoстта си.

Animoca Brands участва и в стартирането на OMA3. Това е съвместна инициатива на създателите на платформи за метавселената. Тяхната цел е да гарантират, че виртуалната земя, дигиталните активи, идеите и услугите са високо оперативно съвместими между платформите и прозрачни за всички общности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.