НАЧАЛО Други

Софтуерна компания ще инвестира $2 милиарда в метавселената

декември 1, 2022 10:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Софтуерна компания ще инвестира $2 милиарда в метавселената

Гигантът в Web3 сферата на игрите и софтуерите - Animoca Brands е на път да дебютира с фонд от до $2 милиарда, който да инвестира в компании от метавселената.

Съоснователят и изпълнителен директор на компанията – Ят Сиу заяви в интервю, че се очаква фондът, наречен Animoca Capital, да направи първата си инвестиция през следващата година.

Animoca Brands е един от най-активните инвеститори в Web3 сектора, направил над 60 инвестиции през първата половина на 2022 г., с което общият им брой към септември тази година надвишава 340.

Сиу сподели, че основната цел на фонда ще бъде да развие екосистемата и да създаде повече възможности за достъп на инвеститорите до Web3 компаниите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Фондът ще се фокусира и върху правата на дигиталната собственост. Сиу смята, че функциите на Web3 (например NFT) могат да помогнат на създателите на съдържание да се освободят от контрола на технологичните Web2 гиганти и да предложат на потребителите по-голям контрол върху собственoстта си.

Animoca Brands участва и в стартирането на OMA3. Това е съвместна инициатива на създателите на платформи за метавселената. Тяхната цел е да гарантират, че виртуалната земя, дигиталните активи, идеите и услугите са високо оперативно съвместими между платформите и прозрачни за всички общности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.