НАЧАЛО Други

Софтуерна компания ще инвестира $2 милиарда в метавселената

декември 1, 2022 10:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Софтуерна компания ще инвестира $2 милиарда в метавселената

Гигантът в Web3 сферата на игрите и софтуерите - Animoca Brands е на път да дебютира с фонд от до $2 милиарда, който да инвестира в компании от метавселената.

Съоснователят и изпълнителен директор на компанията – Ят Сиу заяви в интервю, че се очаква фондът, наречен Animoca Capital, да направи първата си инвестиция през следващата година.

Animoca Brands е един от най-активните инвеститори в Web3 сектора, направил над 60 инвестиции през първата половина на 2022 г., с което общият им брой към септември тази година надвишава 340.

Сиу сподели, че основната цел на фонда ще бъде да развие екосистемата и да създаде повече възможности за достъп на инвеститорите до Web3 компаниите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Фондът ще се фокусира и върху правата на дигиталната собственост. Сиу смята, че функциите на Web3 (например NFT) могат да помогнат на създателите на съдържание да се освободят от контрола на технологичните Web2 гиганти и да предложат на потребителите по-голям контрол върху собственoстта си.

Animoca Brands участва и в стартирането на OMA3. Това е съвместна инициатива на създателите на платформи за метавселената. Тяхната цел е да гарантират, че виртуалната земя, дигиталните активи, идеите и услугите са високо оперативно съвместими между платформите и прозрачни за всички общности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене