НАЧАЛО Финтех

SoftBank обмисля да отвори нов инвестиционен фонд

септември 15, 2022 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SoftBank обмисля да отвори нов инвестиционен фонд

Технологичният инвеститор SoftBank Group обмисля създаването на още един "Vision Fund", въпреки че резултатите от първите два са доста смесени, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на хора, запознати с дискусиите в компанията.

Това ще бъде третият такъв фонд, създаден от компанията през последните няколко години. SoftBank също така обмисля да вложи допълнителни средства в един от съществуващите фондове, вместо да създава нов, твърди WSJ.

Първият Vision Fund на стойност $100 милиарда беше създаден през 2017 г., като $60 милиарда инвестиции дойдоха от фондовете за богатство на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Сред най-известните му инвестиции бяха WeWork и китайското приложение за превоз на пътници Didi. Първото от тях се провали зрелищно при първичното публично предлагане през 2019 г., което доведе до оставката на съоснователя на компанията Адам Нойман.

Didi също изпитва затруднения поради интензивния контрол от страна на китайските регулаторни органи през последната година. През юли тя беше глобена с $1.2 милиарда след едногодишна проверка на начина, по който се справя със защитата на данните.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура


Vision Fund 2, стартирал през 2019 г., беше силно засегнат от спада в оценките на технологичните компании и е намалял с 19% спрямо първоначално инвестираните $49 милиарда.

Решение за стартирането на третия фонд се очаква през следващите месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене