НАЧАЛО Финтех

SoftBank обмисля да отвори нов инвестиционен фонд

септември 15, 2022 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SoftBank обмисля да отвори нов инвестиционен фонд

Технологичният инвеститор SoftBank Group обмисля създаването на още един "Vision Fund", въпреки че резултатите от първите два са доста смесени, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на хора, запознати с дискусиите в компанията.

Това ще бъде третият такъв фонд, създаден от компанията през последните няколко години. SoftBank също така обмисля да вложи допълнителни средства в един от съществуващите фондове, вместо да създава нов, твърди WSJ.

Първият Vision Fund на стойност $100 милиарда беше създаден през 2017 г., като $60 милиарда инвестиции дойдоха от фондовете за богатство на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Сред най-известните му инвестиции бяха WeWork и китайското приложение за превоз на пътници Didi. Първото от тях се провали зрелищно при първичното публично предлагане през 2019 г., което доведе до оставката на съоснователя на компанията Адам Нойман.

Didi също изпитва затруднения поради интензивния контрол от страна на китайските регулаторни органи през последната година. През юли тя беше глобена с $1.2 милиарда след едногодишна проверка на начина, по който се справя със защитата на данните.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура


Vision Fund 2, стартирал през 2019 г., беше силно засегнат от спада в оценките на технологичните компании и е намалял с 19% спрямо първоначално инвестираните $49 милиарда.

Решение за стартирането на третия фонд се очаква през следващите месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

септември 20, 2022 17:03 1 мин. четене

ЕЦБ избира Amazon за разработване на дигиталното евро

Технологичният колос Amazon беше избран от Европейската централна банка (ЕЦБ) заедно с още четири компании да окаже съдействие при разработването на потребителски интерфейси, предназначени за дигиталното евро.

септември 19, 2022 10:00 1 мин. четене