НАЧАЛО Биткойн

Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

14.09.2022 20:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

Централната банка на Бахрейн (CBB) планира да въведе решение за обработка на плащания в Биткойн в партньорство с OpenNode.

В публикация на 13 септември, OpenNode заяви, че решението се ръководи от нарастващия интерес към дигиталните активи в Близкия изток. Компанията отбеляза, че този ход е от голямо значение за стимулиране на икономическия растеж, като същевременно подкрепя бизнеса. OpenNode е компания, която обработва BTC плащания.

Афнан Рахман, главен изпълнителен директор на OpenNode:

Това е преломен момент за народа на Бахрейн, Близкия изток и икономиката на Биткойн като цяло. Водещото инфраструктурно решение за BTC на OpenNode продължава да проправя пътя на държавите, правителствата и авторитетните финансови институции да приемат стандарта Биткойн и да извършват транзакции в мрежата Lightning.

OpenNode заяви, че след като бъде пуснато, решението за разплащане ще даде старт на разработването на подобни продукти в бъдеще.

Според Далал Бухеджи от Съвета за икономическо развитие на Бахрейн (EDB) решението за разплащане с Биткойн е част от развиващата се дигитална икономика в регулирано пространство.

Бахрейн наскоро се съсредоточи върху подобряването на средата за бизнеса в крипто пространството, след като пусна регулаторния “пясъчник” за развитие на финтех екосистемата на страната с цел диверсификация на дигиталната икономика.

Част от рамката позволява на крипто структурите да провеждат изследвания в реално време в контролирана среда, но под наблюдението на регулаторния орган.


ПРОЧЕТИ ОЩЕДостигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите

Биткойн подчертава непрекъснатите усилия на Бахрейн за развитие на сектора на криптовалутите. В близкото минало страната също така даде възможност на повече предприятия да се установят в региона.

Така например през май 2022 г. CBB предостави лиценз от Категория 4 на борсата за криптовалути Binance, което позволи на платформата да предлага по-широк набор от услуги на потребителите в страната.

По онова време Binance беше първият доставчик на крипто услуги, който притежаваше пълен лиценз от Категория 4 в Бахрейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.