НАЧАЛО Биткойн

Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

септември 14, 2022 20:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

Централната банка на Бахрейн (CBB) планира да въведе решение за обработка на плащания в Биткойн в партньорство с OpenNode.

В публикация на 13 септември, OpenNode заяви, че решението се ръководи от нарастващия интерес към дигиталните активи в Близкия изток. Компанията отбеляза, че този ход е от голямо значение за стимулиране на икономическия растеж, като същевременно подкрепя бизнеса. OpenNode е компания, която обработва BTC плащания.

Афнан Рахман, главен изпълнителен директор на OpenNode:

Това е преломен момент за народа на Бахрейн, Близкия изток и икономиката на Биткойн като цяло. Водещото инфраструктурно решение за BTC на OpenNode продължава да проправя пътя на държавите, правителствата и авторитетните финансови институции да приемат стандарта Биткойн и да извършват транзакции в мрежата Lightning.

OpenNode заяви, че след като бъде пуснато, решението за разплащане ще даде старт на разработването на подобни продукти в бъдеще.

Според Далал Бухеджи от Съвета за икономическо развитие на Бахрейн (EDB) решението за разплащане с Биткойн е част от развиващата се дигитална икономика в регулирано пространство.

Бахрейн наскоро се съсредоточи върху подобряването на средата за бизнеса в крипто пространството, след като пусна регулаторния „пясъчник“ за развитие на финтех екосистемата на страната с цел диверсификация на дигиталната икономика.

Част от рамката позволява на крипто структурите да провеждат изследвания в реално време в контролирана среда, но под наблюдението на регулаторния орган.


ПРОЧЕТИ ОЩЕДостигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите

Биткойн подчертава непрекъснатите усилия на Бахрейн за развитие на сектора на криптовалутите. В близкото минало страната също така даде възможност на повече предприятия да се установят в региона.

Така например през май 2022 г. CBB предостави лиценз от Категория 4 на борсата за криптовалути Binance, което позволи на платформата да предлага по-широк набор от услуги на потребителите в страната.

По онова време Binance беше първият доставчик на крипто услуги, който притежаваше пълен лиценз от Категория 4 в Бахрейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене