НАЧАЛО Биткойн

Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

септември 14, 2022 20:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

Централната банка на Бахрейн (CBB) планира да въведе решение за обработка на плащания в Биткойн в партньорство с OpenNode.

В публикация на 13 септември, OpenNode заяви, че решението се ръководи от нарастващия интерес към дигиталните активи в Близкия изток. Компанията отбеляза, че този ход е от голямо значение за стимулиране на икономическия растеж, като същевременно подкрепя бизнеса. OpenNode е компания, която обработва BTC плащания.

Афнан Рахман, главен изпълнителен директор на OpenNode:

Това е преломен момент за народа на Бахрейн, Близкия изток и икономиката на Биткойн като цяло. Водещото инфраструктурно решение за BTC на OpenNode продължава да проправя пътя на държавите, правителствата и авторитетните финансови институции да приемат стандарта Биткойн и да извършват транзакции в мрежата Lightning.

OpenNode заяви, че след като бъде пуснато, решението за разплащане ще даде старт на разработването на подобни продукти в бъдеще.

Според Далал Бухеджи от Съвета за икономическо развитие на Бахрейн (EDB) решението за разплащане с Биткойн е част от развиващата се дигитална икономика в регулирано пространство.

Бахрейн наскоро се съсредоточи върху подобряването на средата за бизнеса в крипто пространството, след като пусна регулаторния „пясъчник“ за развитие на финтех екосистемата на страната с цел диверсификация на дигиталната икономика.

Част от рамката позволява на крипто структурите да провеждат изследвания в реално време в контролирана среда, но под наблюдението на регулаторния орган.


ПРОЧЕТИ ОЩЕДостигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите

Биткойн подчертава непрекъснатите усилия на Бахрейн за развитие на сектора на криптовалутите. В близкото минало страната също така даде възможност на повече предприятия да се установят в региона.

Така например през май 2022 г. CBB предостави лиценз от Категория 4 на борсата за криптовалути Binance, което позволи на платформата да предлага по-широк набор от услуги на потребителите в страната.

По онова време Binance беше първият доставчик на крипто услуги, който притежаваше пълен лиценз от Категория 4 в Бахрейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене