НАЧАЛО Биткойн

Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

септември 14, 2022 20:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бахрейн се обръща към Биткойн за своята финансова инфраструктура

Централната банка на Бахрейн (CBB) планира да въведе решение за обработка на плащания в Биткойн в партньорство с OpenNode.

В публикация на 13 септември, OpenNode заяви, че решението се ръководи от нарастващия интерес към дигиталните активи в Близкия изток. Компанията отбеляза, че този ход е от голямо значение за стимулиране на икономическия растеж, като същевременно подкрепя бизнеса. OpenNode е компания, която обработва BTC плащания.

Афнан Рахман, главен изпълнителен директор на OpenNode:

Това е преломен момент за народа на Бахрейн, Близкия изток и икономиката на Биткойн като цяло. Водещото инфраструктурно решение за BTC на OpenNode продължава да проправя пътя на държавите, правителствата и авторитетните финансови институции да приемат стандарта Биткойн и да извършват транзакции в мрежата Lightning.

OpenNode заяви, че след като бъде пуснато, решението за разплащане ще даде старт на разработването на подобни продукти в бъдеще.

Според Далал Бухеджи от Съвета за икономическо развитие на Бахрейн (EDB) решението за разплащане с Биткойн е част от развиващата се дигитална икономика в регулирано пространство.

Бахрейн наскоро се съсредоточи върху подобряването на средата за бизнеса в крипто пространството, след като пусна регулаторния “пясъчник” за развитие на финтех екосистемата на страната с цел диверсификация на дигиталната икономика.

Част от рамката позволява на крипто структурите да провеждат изследвания в реално време в контролирана среда, но под наблюдението на регулаторния орган.


ПРОЧЕТИ ОЩЕДостигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите

Биткойн подчертава непрекъснатите усилия на Бахрейн за развитие на сектора на криптовалутите. В близкото минало страната също така даде възможност на повече предприятия да се установят в региона.

Така например през май 2022 г. CBB предостави лиценз от Категория 4 на борсата за криптовалути Binance, което позволи на платформата да предлага по-широк набор от услуги на потребителите в страната.

По онова време Binance беше първият доставчик на крипто услуги, който притежаваше пълен лиценз от Категория 4 в Бахрейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.