НАЧАЛО Финтех

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

07.12.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по големина банка във Франция - Societe Generale - планира да пусне стабилна монета EUR CoinVertible (EURCV) на базираната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

EURCV представлява базирана на Етериум стабилна монета, обвързан с еврото, като се стреми към пълно обезпечаване чрез парични резерви и висококачествени ценни книжа. Този ход има за цел да предостави на банковите клиенти широк достъп до разрастващия се пазар на дигитални активи.

Данните от Etherscan разкриват максимално общо предлагане от 10.5 милиона за стабилната монета, която понастоящем се държи само от петима притежатели. Сред тях Bitstamp притежава 500,000 единици в два портфейла. По-голямата част – 10 милиона броя – се държи на немаркиран адрес, с ангажименти в тестовите мрежи на Polygon, Gnosis и Goerli и Sepolia на Етериум.

Тази инициатива на банката е в съответствие с неотдавнашната тенденция традиционните финансови институции да навлизат в нововъзникващия крипто пейзаж. По-рано през годината гигантът в областта на разплащанията PayPal представи стабилна монета, обезпечен с щатски долари, на Етериум. Освен това японският финансов гигант SBI Holdings сключи меморандум за разбирателство с емитента на стабилни монети Circle, за да засили циркулацията на USD Coin (USDC).

Главният изпълнителен директор на Société Générale Жан-Марк Стенгер изрази оптимизъм по отношение на пускането на стабилната монета, предвиждайки нейната полезност за улесняване на различни търговски разплащания, включващи дигитални облигации, фондове и разнообразни активи.

Стенгер подчерта, че EURCV стриктно спазва MiCA разпоредбите на ЕС, което я отличава от конкурентите. Дизайнът на стабилната монета се фокусира върху безпроблемната интеграция с различни платформи, насърчавайки ефективната функционалност в различни финансови услуги.

Подчертавайки протоколите ѝ за безопасност, Стенгер изтъкна, че активът е обезпечен и се държи в тръст, управляван от трета страна, което намалява всякаква рискова експозиция за притежателите на токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Celsius спира мобилното си приложение

След като през юли 2022 г. Celsius бе изправена пред фалит, се стигна до особена развръзка: докато по-голямата част от компанията се разпада, един аспект се запазва – приложението за телефон Celsius по необясними причини продължава да функционира и да е достъпно за теглене.

02.03.2024 19:15 1 мин. четене

Robinhood обяви партньорство с блокчейн проекта Arbitrum

Robinhood, известна със своите услуги за търговия с акции и криптовалути, разкри партньорство с Arbitrum – блокчейн от втори слой, изграден върху Етериум.

01.03.2024 20:42 1 мин. четене

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Алткойн проект успешно привлече инвестиции в размер на $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата Mask Network (MASK), обявиха стартирането на втори фонд чрез инвестиционното си подразделение Bonfire Union.

20.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.