НАЧАЛО Други

Собственикът на Челси директно ще прибере $350 милиона при фалит на Genesis

декември 21, 2022 19:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Собственикът на Челси директно ще прибере $350 милиона при фалит на Genesis

Според информацията, Digital Currency Group (DCG) на Бари Силбърт може да бъде принудена да върне голяма сума пари на финансиста и собственик на ФК Челси Тод Бьоли, ако посредническото ѝ дъщерно дружество Genesis фалира.

Както съобщава Financial Times (FT), през ноември 2021 г. Бьоли е ръководил набирането на дълг за DCG чрез своята инвестиционна група Eldridge. Това набиране включваше заем от $600 милиона от групата и редица други инвеститори.

Ако Genesis фалира, $350 милиона от този заем ще станат незабавно изискуеми и ще трябва да бъдат изплатени преди всички други дългове. Това се дължи на условията на заема, неговия ранг и привилегировани права, според вътрешни лица запознати със случая.

Съгласно информацията Силбърт е уведомил инвеститорите, че заемът от Eldridge е непогасен, след като Genesis е спряла част от услугите си миналия месец след фалита на FTX. Въпреки че инвестиционната група смята, че Genesis е в несъстоятелност, според съобщенията, компанията работи с DCG за набиране на капитал, за да избегне фалит.

Също така се казва, че DCG твърди, че отношенията й с Eldridge са напълно отделени от стратегията за преструктуриране на Genesis и нямат никакво отношение към резултатите в Genesis.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да обърне посоката на цената?


Кредиторите преследват Genesis и DCG за близо $2 милиарда

Както вече бе съобщено миналата седмица, понастоящем Genesis и DCG са преследвани от така наречения „комитет на кредиторите“ за повече от $1.8 милионa.

Когато FTX се срина, Genesis беше принудена да спре обратното изкупуване. В резултат на това Genesis и DCG останаха длъжници на трима основни кредитори – $900 милиона на Gemini, гореспоменатите $350 милиона на Eldridge и около $300 милионa на европейската криптоборса Bitvavo.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене