НАЧАЛО Други

Сметките на WazirX ще бъдат размразени

13.09.2022 16:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сметките на WazirX ще бъдат размразени

Индийският орган за финансов надзор размрази банковите сметки на една от най-големите борси за криптовалути в страната, след като тя оказа съдействие на разследването.

Федералната дирекция за принудително изпълнение (ED) разследваше WazirX за нарушаване на валутните разпоредби, по време на което замрази активи на борсата на стойност 646.7 милиона рупии ($8.16 милиона) миналия месец.

Агенцията съобщи, че е извършила претърсване на един от директорите на оператора на WazirX – Zanmai Labs.

През изминалата година ED е провеждала разследвания на 16 финтех компании и приложения за бързи заеми, някои от които “случайно са използвали платформата WazirX”, според съобщение на уебстраницата на борсата.

Въпреки че компанията подчерта, че не е свързана с нито едно от обвиняемите лица, тя сътрудничи на разследващите, като предостави “всички необходими подробности, информация и документи на предполагаемите обвиняеми дружества, които са използвали платформата WazirX”.

След вътрешно разследване дружеството призна, че много от тези, чиято информация е била потърсена от ED, вече са били отбелязани като подозрителни и преди това са били блокирани от платформата.

В допълнение към “активното сътрудничество”, което са оказали на властите, WazirX заявиха, че мерките за борба с прането на пари, които са довели до блокирането на тези подозрителни сметки, са допринесли за размразяването им от страна на Федералната агенция за принудително изпълнение.

В съобщението се заключава, че сега WazirX ще бъде в “състояние да продължи банковите си операции както обикновено”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита


Binance ли е собственик на WazirX ?

След като индийските власти погнаха борсата като част от разследване за пране на пари, главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао отрече неговата компания да е придобила индийската крипто борса.

Въпреки че компанията обяви придобиването на WazirX през 2019 г., миналия месец Джао заяви, че сделката никога не е била финализирана.

Междувременно, въпреки противоречията, Нишал Шети, съосновател на борсата, продължава да настоява, че WazirX всъщност е придобита от Binance в рамките на сделката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Gemini ще върне над $1 милиард на клиентите на своята Earn програма

Gemini, борса за криптовалути, постигна споразумение с Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) относно програмата Gemini Earn.

29.02.2024 21:00 2 мин. четене

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.