НАЧАЛО Други

Сметките на WazirX ще бъдат размразени

септември 13, 2022 16:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сметките на WazirX ще бъдат размразени

Индийският орган за финансов надзор размрази банковите сметки на една от най-големите борси за криптовалути в страната, след като тя оказа съдействие на разследването.

Федералната дирекция за принудително изпълнение (ED) разследваше WazirX за нарушаване на валутните разпоредби, по време на което замрази активи на борсата на стойност 646.7 милиона рупии ($8.16 милиона) миналия месец.

Агенцията съобщи, че е извършила претърсване на един от директорите на оператора на WazirX – Zanmai Labs.

През изминалата година ED е провеждала разследвания на 16 финтех компании и приложения за бързи заеми, някои от които „случайно са използвали платформата WazirX“, според съобщение на уебстраницата на борсата.

Въпреки че компанията подчерта, че не е свързана с нито едно от обвиняемите лица, тя сътрудничи на разследващите, като предостави „всички необходими подробности, информация и документи на предполагаемите обвиняеми дружества, които са използвали платформата WazirX“.

След вътрешно разследване дружеството призна, че много от тези, чиято информация е била потърсена от ED, вече са били отбелязани като подозрителни и преди това са били блокирани от платформата.

В допълнение към „активното сътрудничество“, което са оказали на властите, WazirX заявиха, че мерките за борба с прането на пари, които са довели до блокирането на тези подозрителни сметки, са допринесли за размразяването им от страна на Федералната агенция за принудително изпълнение.

В съобщението се заключава, че сега WazirX ще бъде в „състояние да продължи банковите си операции както обикновено“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита


Binance ли е собственик на WazirX ?

След като индийските власти погнаха борсата като част от разследване за пране на пари, главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао отрече неговата компания да е придобила индийската крипто борса.

Въпреки че компанията обяви придобиването на WazirX през 2019 г., миналия месец Джао заяви, че сделката никога не е била финализирана.

Междувременно, въпреки противоречията, Нишал Шети, съосновател на борсата, продължава да настоява, че WazirX всъщност е придобита от Binance в рамките на сделката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

Съдията от Окръжния съд на САЩ Аналиса Торес нареди на Комисията по ценни книжа и борси да предаде документи, свързани с бившия й висш служител Уилям Хинман, което е значителна победа за Ripple.

септември 30, 2022 16:18 1 мин. четене

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене