Home

Ето защо може да очакваме акциите на Nvidia да се изстрелят до $200

28.06.2024 10:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо може да очакваме акциите на Nvidia да се изстрелят до $200

Според Constellation Research акциите на Nvidia се очаква да достигнат $200 за акция през следващата година, като ръстът може да продължи до две години.

Рей Уанг, основател на Constellation, изтъква няколко важни фактора, които допринасят за пазарната сила на Nvidia.

Първо, главният изпълнителен директор на Nvidia, Дженсън Хуанг, е лидер визионер, който управлява вертикалната интеграция на компанията от силиций до софтуер чрез стратегически партньорства и директни пазарни пътища.

Това лидерство е от съществено значение за поддържане на конкурентното предимство на Nvidia.

Високите бариери за навлизане на пазара на чипове допълнително затвърждават позицията на Nvidia. Разработването на конкурентоспособен чип отнема значително време и ресурси, което прави конкуренцията с новите участници трудна.

Освен това значителните разходи за преминаване към CUDA софтуера (изчислителна платформа и интерфейс за програмиране на приложения) и екосистемата на Nvidia привличат клиентите в дългосрочен план, осигурявайки стабилна база за приходи.

Nvidia също така се радва на доминиращ пазарен дял в производството на графични процесори, като се е утвърдила доста по-напред от своите конкуренти, които изостават с около 24 месеца.

Продуктовата пътна карта на компанията е стабилна, като само част от нейните иновации са видими в момента, което обещава значителен бъдещ растеж. Графичният процесор се е превърнал в стандарт за приложенията на изкуствения интелект, което прави продуктите на Nvidia неразделна част от напредъка в тази област.

Във финансово отношение Nvidia се представя изключително добре, като брутният марж е 78%, а темпът на растеж е 262% в сравнение с предходната година. Тези впечатляващи цифри съответстват на очакванията на инвеститорите и подкрепят възходящата траектория на акциите.

Въпреки неотдавнашния спад от 14%, който се дължи на макроикономически опасения и прибиране на печалби, Уанг разглежда този спад като възможност за покупка за инвеститорите.

Миналата седмица Rosenblatt Securities също повиши целевата си цена за Nvidia до $200 на акция, воден от очакванията за по-добро монетизиране на софтуерната платформа CUDA. Този консенсус сред анализаторите подчертава силния потенциал за продължаване на растежа на Nvidia в бързо развиващия се технологичен пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

OKX установява MiCA център в Малта с оглед на разширяването си в Европа

OKX определи Малта за свой център за спазване на изискванията за пазарите на криптовалути (MiCA), което е в съответствие с разпоредбите на Европейския съюз.

19.07.2024 15:40 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.