НАЧАЛО Блокчейн

Slope Wallet ще награди хакера, ако върне средствата

август 6, 2022 12:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Slope Wallet ще награди хакера, ако върне средствата

Slope Wallet, платформата за Solana портфейли, експлоатирана по-рано тази седмица за около $5 милиона, обяви, че ще плати 10% награда ($450,000), ако нападателят върне откраднатите средства. 

В туит, публикуван в петък следобед, екипът на Slope публикува адреса на Solana и се обърна към крадеца с допълнителен стимул: 

След получаването на тези средства няма да полагаме допълнителни усилия за разследване на този въпрос или да предприемаме каквито и да било правни действия.


Екипът даде на нападателя 48-часов срок да върне средствата и да получи наградата. Той добави, че работи с правоприлагащите органи и TRM labs, водеща фирма за блокчейн разузнаване, за да възстанови откраднатите средства.

Във вторник вечерта нападател получи достъп до сийд фрази на потребителите, които се съхраняваха в обикновен текст на централизирания сървър на Slope, и ги използва за кражба на криптовалута. Експлойтът е засегнал хиляди потребители. 

Хакът на Slope Wallet дойде по петите на друг голям хак на криптовалути – този, който първоначално удари Nomad Bridge за $190 милиона ($22.4 милиона бяха възстановени).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене

Последното тестово сливане на Етериум беше проведено

Разработчиците на Етериум извършиха третото и последно тестово сливане в тестовата мрежа Goerli.

август 11, 2022 10:56 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене