НАЧАЛО Алткойни

Сливането представя “вълнуваща перспектива” за Етериум, твърди Дан Морхед

август 27, 2022 13:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сливането представя “вълнуваща перспектива” за Етериум, твърди Дан Морхед

Дан Морхед, главен изпълнителен директор на Pantera Capital, изтъква ползите от преминаването на Етериум към доказателство на залог (PoS).

В последния си блокчейн бюлетин на Pantera топ мениджърът на крипто фокусирания хедж фонд обясни, че една от последиците от предстоящото сливане на мрежата ще бъде премахването на възнагражденията за миньорите и по този начин намаляването на дневното емитиране на нови ETH токени от 14,600 на 1,600.

Според Морхед това ще измести водещата платформа за смарт договори към това да бъде дефлационен актив.

След “Сливането” темпът на емитиране на Етериум от 1,600 ETH/ден в награди за копаене минус изгорените такси се равнява на нула. 

Като се извадят наказанията, понесени от валидаторите (напр. да бъдат орязани за лошо поведение), и ETH, които се губят с течение на времето, това би направило емитирането на Етериум нетно отрицателно.

В контекста на днешната инфлационна среда преминаването на Етериум към потенциално дефлационен актив е вълнуваща перспектива.

PoS ще направи Етеирум по-екологичен

По-нататък в бюлетина се обсъжда как преминаването от доказателство на залог (PoW) ще направи проекта по-екологичен.

Преминаването към доказателство на залог ще окаже голямо влияние върху устойчивостта на Етериум с очакваното намаляване на потреблението на енергия с 99.95% – очевидно голямо подобрение от гледна точка на околната среда, социалната сфера и управлението (ESG).

Намаляването на потреблението на енергия с 99.95% ще дойде от преминаването на Етериум от доказателство на залог – процес, при който се използват електроенергия и хардуер като основни разходи за защита на мрежата.

В системата за доказателство на залог основният разход за осигуряване на мрежата е капитал под формата на заложени токени и изобщо не изисква много електроенергия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Едва тази седмица Фондация Етериум предостави подробна актуализация на графика на Сливането. Процесът ще започне на няколко етапа, като се започне с обновяването на Bellatrix на 6 септември, последвано от официалния преход някъде между 10 и 20 септември.

Сливането има за цел да реши проблемите с мащабируемостта на мрежата, като създаде условия за бъдещи подобрения, включително шардинг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Според Крис Бърниски Solana (SOL) е на прага на подем – ето защо

Рисковият капиталист, Крис Бърниске вярва, че Solana (SOL) може да претърпи значително възходящо движение, като потенциално се превърне в съперник на Етериум (ETH).

март 21, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, прогнозира, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) през следващия цикъл въз основа на техническите и фундаменталните си показатели.

март 20, 2023 21:00 2 мин. четене