НАЧАЛО Други

Слабата йена отблъсква чуждестранните инвеститори от Япония – BlackRock

14.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слабата йена отблъсква чуждестранните инвеститори от Япония – BlackRock

Nikkei 225 Stock Average отбеляза забележителен скок от 14% тази година, изпреварвайки множество други индекси.

Въпреки това, за използващите долари инвеститори печалбите намаляват до малко над 3% след падането на йената до 34-годишно дъно спрямо долара. Това е значително по-малко от ръста на S&P 500 от 9.5% и базираната на долари възвръщаемост на индекса Hang Seng от 11%.

Юе Бамба, ръководител на активните инвестиции на BlackRock Inc. за Япония, подчерта нарастващото предизвикателство на инвестирането в японски акции на фона на отслабващата валута.

Поевтиняването на йената беше изгодно за износителите, исторически движеща сила за японските акции. И все пак съществуват опасения относно отрицателното му въздействие върху вътрешните потребителски разходи и разходите за внос на компаниите, отразено в спада от 6% на Nikkei 225 от своя връх.

Бъдещата траектория на йената зависи повече от действията на Федералния резерв на САЩ, отколкото от Банката на Япония, според Бамба. Ако Фед се въздържи от намаляване на лихвените проценти, йената може постепенно да се обезцени до диапазона от 170 спрямо долара.

Обратно, намаляването на лихвените проценти може да я тласне до нива от 130 до 135. В момента търгувайки се около 155.40 за долар, Bamba смята йената за „подценена“ и предлага справедлива стойност около „130“. Той вярва, че чуждестранните инвеститори ще намерят комфорт при повторното влизане на пазара, ако йената се засили над 150.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.