НАЧАЛО Други

БРИКС: Китай и Индия на път да стабилизират търговските си взаимоотношения

13.05.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай и Индия на път да стабилизират търговските си взаимоотношения

Новоназначеният посланик на Китай в Индия Сю Фейхун наскоро представи актуална информация за развитието на двустранния обмен и сътрудничеството между двете страни в различни области.

В ексклузивно интервю за China Global Television (CGTN) посланик Сю подчерта значението на положителните китайско-индийски отношения за световната общност.

Посланик Сю сподели ангажимента си да укрепва разбирателството между Китай и Индия, да увеличава обмена и да засилва сътрудничеството в различни сектори. Той потвърди ангажимента си за развитие на двустранните връзки в съответствие с важния консенсус, постигнат между лидерите на двете страни.

Според посланик Сю както министър-председателят Моди, така и президентът Си Дзинпин са признали, че Китай и Индия са партньори в бизнеса, а не съперници. Те са подчертали значителните възможности за развитие и сътрудничество между двете нации.

Посланикът заяви още, че Китай и Индия споделят сходни възгледи по важни глобални въпроси, като подкрепа на многостранността, насърчаване на глобалното възстановяване, гарантиране на продоволствената сигурност и справяне с изменението на климата. Той подчерта, че подобреното сътрудничество и комуникация по регионалните и глобалните предизвикателства са от съществено значение за стабилността в международните отношения.

Като цяло посланик Сю изрази оптимизъм относно перспективите за сътрудничество между Китай и Индия и подчерта значението на насърчаването на силни и стабилни отношения между двете страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.