НАЧАЛО Блокчейн

Скокът в цените на криптовалутите ще продължи години според анализатор на Bloomberg

22.11.2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Скокът в цените на криптовалутите ще продължи години според анализатор на Bloomberg

Според Джейми Коутс, анализатор в Bloomberg Intelligence, траекторията на крипто и блокчейн технологиите изглежда започва значителна възходяща тенденция.

Коутс посочи взаимовръзката между ликвидността на централните банки, глобалната М2, колебанията в цената на Биткойн, пазарните стойности на криптовалутите и разширяващия се брой на крипто потребителите.

Глобалната М2 служи като финансов показател, обхващащ паричните резерви, разплащателните сметки и депозитите, които безпроблемно могат да се конвертират в пари в брой.

Той заяви:

Фазата на ликвидност достигна най-ниската си точка през четвъртото тримесечие на 2022 г., което съвпадна с намаляването на броя на потребителите, ангажирани с блокчейн със смарт договори. И все пак този цикъл на ликвидност влияе предимно върху темпа на приемане. Забележително е, че приемането на блокчейн продължава да нараства ежегодно, независимо от колебанията в цените на активите.

Прогнозата е блокчейн технологията да претърпи продължително възходящо движение, обхващащо множество години, което ще отбележи началото на предстоящия цикличен подем.

Освен това анализаторът подчерта утвърждаването на Биткойн като резервен актив за определени държави, заявявайки:

Различни суверенни държави, разполагащи с енергия, са инвестирали значителни суми, вариращи от стотици милиони до прогнозни инвестиции, достигащи $1 – $2 милиарда, заедно с пускането на над 2,000 мегавата мощности в рамките на следващите няколко години. Тези държави оповестиха добива на Биткойн като стратегическо енергийно начинание, като посочиха, че държат BTC във финансовите си резерви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Голям ден за една от най-популярните криптовалути на пазара

В сектора на криптовалутите на хоризонта се задава значимо събитие, което ще се разгърне с дебюта на смарт договори в основната мрежа на мрежата Stellar (XLM).

20.02.2024 6:00 1 мин. четене

Filecoin влиза в колаборация със Solana за децентрализирани решения за съхранение

Filecoin (FIL), мрежа за съхранение на файлове от типа peer-to-peer, обедини усилията си със Solana (SOL), платформа за смарт договори, за разработване на децентрализирани блокчейн решения за съхранение.

19.02.2024 18:00 1 мин. четене

Uniswap разкри за предстояща актуализация през 2024 година

Uniswap, децентрализирана крипто борса, се подготвя да пусне своя протокол Uniswap V4, който се представя като неподлежащ обновяване като освен това според информацията е без попечителство и без разрешение.

16.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.