НАЧАЛО Други

Silvergate е една от най-шортваните акции – ето защо

февруари 16, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Silvergate е една от най-шортваните акции – ето защо

Silvergate Capital Corp. (SI) е значима банкова институция на криптопазара. Неотдавна беше съобщено, че 72.50% от акциите ѝ са били шортнати, което я прави втората шортвана акция в САЩ.

MarketWatch я оценява на първо място, като 73.08% от плаващите акции са шортнати. Отчитането на късите позиции от FINRA е важно, тъй като нарастването на интереса към шортване може да показва доверието на инвеститорите в акциите, но в случая на Silvergate това може да означава, че акциите могат да продължат да поевтиняват.

Увеличение на шортовете

Продавачите на къси позиции заемат акции, за да ги продадат и се надяват да ги купят обратно на по-ниска цена, за да приберат разликата. Акциите на Silvergate са се понижили с 87% на годишна база като в края на 2022 г. дневният обем на късите позиции се е увеличил.

Банка Silvergate е регулирана от Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC), Федералния резерв и Калифорнийския департамент за финансова защита и иновации.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Ето какво може да доведе до следващия бичи пазар на криптовалутите


Тя е предоставяла платежни услуги на най-значимите криптоборси и разчита на платежни релси в реално време чрез мрежата Silvergate Exchange Network (SEN).

Това позволява търговия от фиат в крипто 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което традиционното банкиране не би могло да предложи. Бизнес моделът на Silvergate зависи от общия обем на криптотърговията.

Проблемите на Silvergate

Освен че държи депозити като други банки, услугата SEN Leverage на Silvergate позволява на институционалните инвеститори да вземат заеми с Биткойн като обезпечение. След срива на борсата FTX Silvergate отчете нетна загуба от $1 милиард за четвъртото тримесечие на 2022 г. и отбеляза значителен спад на депозитите.

Банката взе заем в размер на $4.3 милиарда от Федералната банка за жилищно кредитиране (FHLB) на Сан Франциско и използва като обезпечение свои ценни книжа, които продължават да се обезценяват. Акциите на SI са се понижили с 10.54% от началото на годината. Moody’s Investors Service понижи рейтинга на Silvergate Capital и на банката до “junk”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $22,000 след CPI данните – какви са последиците за рисковите активи?


В допълнение към финансовите затруднения, Silvergate Bank е изправена пред правни предизвикателства след колективен иск за предполагаемо подпомагане на измама и нарушения на фидуциарните задължения на FTX. Освен това Министерството на правосъдието разследва сделките на Silvergate с FTX.

От друга страна, Citadel Securities и BlackRock проявиха интерес към Silvergate, като Citadel Securities разкри 5.5% дял в банката, а BlackRock увеличи дела си до 7.2%.

Тези инвестиции могат да помогнат на Silvergate да се превърне в банкова релса за подкрепената от Уолстрийт крипто борса EDX Markets, която Citadel Securities и Charles Schwab обявиха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене